Pædagoger er uden skyld i tre-årigs død

Ingen stilles til ansvar for, at en treårig sjællandsk dreng i en naturbørnehave blev kvalt i sin elefanthue

Det var her, den tragiske ulykke skete. Kvashytten, hvor drengen døde, er nu blevet revet ned. (Foto: Per Rasmussen)
Det var her, den tragiske ulykke skete. Kvashytten, hvor drengen døde, er nu blevet revet ned. (Foto: Per Rasmussen)

Ingen pædagoger har gjort sig skyldig i strafbare forsømmelser i forbindelse med, at den treårig dreng Marinus Gamborg Kristiansen i marts døde af kvælning på et legeområde ved Naturbørnehaven Bakkelygaard i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør.

Læs også: Tre-årig dreng kvalt i sin elefanthue.

Det har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meddelt forældrene, skriver dagbladet Sjællandske.

Gren forårsagede dødsulykken
- Vi har meddelt forældrene, at der ikke er noget strafferetsligt i sagen, siger politikredsens politiadvokat Michael Boelsen.

Drengen blev fundet hængende livløs i sin elefanthue fra en gren ved en kvashytte. Hans liv stod ikke til at redde.

Læs også: Derfor blev den 3-årige kvalt.

- Nu har forældrene mulighed for at klage til statsadvokaten over vores afgørelse. Det skal de gøre inden for fire uger, forklarer politiadvokaten og uddyber.

Statsadvokaten kan vælge at efterforske
- Hvis de klager, så har statsadvokaten to muligheder. De kan sige til os, at vi har truffet en forkert afgørelse, og at der måske skal foretages yderligere efterforskning, ellers kan de sige til os, at det er den rigtige afgørelse, vi har truffet, skriver Sjællandske.

Læs også: Personalet forsøgte at redde den 3-årige.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har udelukkende kigget på personerne omkring ulykken, mens selve kvashytten, der efterfølgende er blevet fjernet, ikke er en del af afgørelsen.

Et element af skøn
- Det, vi har kigget på, er, om der kunne gøres et strafferetsligt ansvar gældende overfor enkelte medarbejdere i børnehaven. Der er jo et vist element af skøn i det her. Så vi er nødt til at vurdere, hvordan rutinerne er i en børnehave, og så ser vi på, om der er nogle væsentlige fravigelser fra det. Hvis ikke der er det efter vores opfattelse, så kan der ikke være noget at komme efter, fastslår Michael Boelsen over for avisen.

Og konklusionen er, at det ikke er tilfældet.

1 af 2 Ulykken skete i børnehaven Bakkelygaard i Vemmelev. Politiet har nu slået fast, at ingen pædagoger har skyld i ulykken. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Det var her, den tragiske ulykke skete. Kvashytten, hvor drengen døde, er nu blevet revet ned. (Foto: Per Rasmussen)