22 er dræbt i opgør i fængsel i Venezuela

22 er ifølge myndighederne dræbt i et fængsel i Venezuela. Ifølge pårørende er antallet dog dobbelt så højt

22 personer blev dræbt under det seneste opgør mellem bevæbnede fanger i Venezuelas voldelige og overfyldte fængsler, oplyser regeringen.

Præsident Hugo Chavez regering oprettede tidligere på ugen et nyt Fængselsministerium i et forsøg på at få kontrol over fængslerne, hvor de indsatte smugler stoffer, bærer våben, kontrollerer kriminalitet uden for fængslet og selv styrer hele fængselsblokke.

- Vi erkender, at der er meget arbejde at gøre, og vi beklager denne hændelse, siger indenrigsminister Tareck El Asissami.

21 fanger og en besøgene blev dræbt, da der i weekenden udbrød ildkamp mellem bander, der kontrollere to blokke i Rodeo I-fængslet i Guarenas i nærheden af hovedstaden Caracas.

Ligene ligger stadig spredt rundt i fængslet, og ifølge både medier og pårørende til fangerne er antallet af døde meget højere - muligvis det dobbelte.

Aktivister oplyser, at fangerne i Rodeo I-fængslet kæmpede og skød mod hinanden i ni timer søndag, uden at fængselspersonalet greb ind, og mens panikslagne pårørende samledes udenfor.

Ifølge menneskerettighedsgrupper er Rodeo I-fængslet bygget til 750 fanger, men der sidder i øjeblikket 3600. På landsplan sidder Venezuelas 49.000 fanger i fængsler, der samlet er beregnet til 13.000.

Fængselsmassakrer er ikke noget nyt fænomen i Venezuela og har eksisteret længe før Hugo Chavez i 1999 blev præsident.

Den måske værste episode fandt sted i Sabaneta-fængslet i Maracaibo i 1994. Her blev 130 fanger brændt ihjel eller hugget til døde med macheter under et bandeopgør.