USA: Tilståelse i sag med dansk tiltalt

Amerikansk mand erkender sin rolle i pyramidespil til millioner af dollar. Dansk advokat er tiltalt i Florida.

En omfattende svindelsag i Florida har taget en ny drejning, for en af de tiltalte hovedpersoner har nu valgt at erkende sig skyldig.

Han indrømmer sagens hovedforhold, som også en dansk advokat er tiltalt efter.

Det er amerikaneren John Morgan, der nu har indgået en aftale med den amerikanske anklagemyndighed.

Myndighederne vil til gengæld droppe en række af de mindre forhold og tale for en mildere straf, fordi Morgan samarbejder.

Dansk advokat nøgleperson
Sagen drejer sig om en række investorer, der blev lovet store afkast, hvis de investerede i det, der viste sig at være en konstruktion uden hold i virkeligheden.

En dansk advokat er tiltalt for at være en af nøglepersonerne i svindelnummeret sammen med John Morgans hustru, Marian.

Den pyramidespilsagtige konstruktion var forankret i firmaet Morgan European Holdings med adresse i Stenløse. Ifølge de amerikanske myndigheder foregik svindlen fra marts 2005 og frem til august 2009.

Investorernes penge blev indbetalt på en konto i Danske Bank, som advokaten stod for. Men derfra blev de ifølge anklageskriftet i sagen ført tilbage til de tiltaltes konti i Florida.

Imens skrev den danske advokat til investorerne, at deres penge stod trygt og godt på den oprindelige investeringskonto. Men de store afkast så de aldrig noget til.

I alt skulle omkring 27 millioner dollar være løbet igennem det fiktive projekt, og af dem blev de 10 ifølge anklageskriftet brugt af de tiltalte.

John Morgans retssag skal for retten i Florida til september. Men det er endnu uvist, hvordan sagen mod den danske advokat kommer til at forløbe.