Sandberg taler for første gang i retten

Brian Sandberg-afhøring afsluttet efter kun 40 minutter, hvor han dog nåede at nægte hovedvidnets beskyldninger mod ham

Det tog kun Brian Sandberg en halv time at komme til genmæle mod beskyldningerne fra politiets kronvidne MP (Foto: Linda Johansen)
Det tog kun Brian Sandberg en halv time at komme til genmæle mod beskyldningerne fra politiets kronvidne MP (Foto: Linda Johansen)

KØBENHAVNS BYRET I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Det har taget 12 dage af afhøre politiets kronvidne MP i rockersagen mod HA-bossen Brian Sandberg. Det tog blot 40 minutter at få en af de hovedanklagedes egen version.

Læs også: 16 rockere tiltalt i bandekrigen

For i rockerkredse sladrer man ikke, og det var et mantra, som Brian Sandberg til fulde levede op til, da han i dag skulle afhøres om sin rolle i sagen om de mange drabsforsøg.

Hidtil har han nægtet at udtale sig i retten. Det princip ømstødte han i morges, hvor han satte sig i vidneskranken. Dog kun for at svare på spørgsmål fra sin forsvarer.

Sandberg: Han er jo storforbruger af stoffer
Brian Sandberg var da heller ikke sen til at nægte sig skyldig i de tre drabsforsøg, som anklagemyndigheden har tiltalt ham for og afviste samtidig politiets hovedvidnes forklaring om Sandberg som bagmanden bag flere af drabsforsøgene som 100 procent forkert.

Læs også: Væk i kokain efter drabsforsøg

- Han er storforbruger af euforiserende stoffer. Derfor har jeg ikke haft meget med ham at gøre, fortalte Sandberg, der grundet den megen eksponering omkring sin person under retssagen, havde glædet sig til selv at komme til orde efter anklagerens mange beskyldninger.

Hovedvidnet MP ikke selv direkte hørt top-rockeren give ordren til drabsforsøgene, men har under retssagen forklaret, at det var underforstået at Sandberg stod bag.

Nægtede at tale med anklageren
Sandberg forklarede blandt andet, at han aldrig har været til stede ved nogen af de møder - bl.a. ved Emdrup Sø - hvor planlægningen skulle være foregået. Det fremtrædende HA-medlem havde på forhånd klargjort, at han udelukkende ville svare på spørgsmål fra sin forsvarer og ikke fra anklageren.

En præmis som anklagemyndigheden dog forsøgte at omgås, ved at ville oplæse de mange spørgsmål. Dette blev dog afvist af retten.

Læs også: Sandberg ville hævne skudregn

Derfor kunne retten i Glostrup, der fortsat er under massiv politibevogtning, hæves blot 40 minutter efter den var sat.

Sagen, som er bedre kendt som Danmarks dyreste retssag, gik i gang i retten i Glostrup d. 28 marts i år og forventes færdig til september.

I alt sidder 16 HA-rockere på anklagebænken. Anklagemyndigheden mener, at de tiltalte står bag seks drabsforsøg under krigen mod indvandrer-banderne, et kølleoverfald og besiddelse af et stort våbenlager.

Læs også: Sandberg betalte hovedvidnets drabsfest

Og til at bevise dét, bruger de deres kronvidne MP. Den 26-årige AK 81'er politiets vigtigste bevis mod rockerne, da han efter eget udsagn selv deltog i fem af de seks drabsforsøg, der er rejst tiltale for.

1 af 2 Afhopperen MP har over tolv dage forklaret sin version af rockersagen(privatfoto)
2 af 2 Det tog kun Brian Sandberg en halv time at komme til genmæle mod beskyldningerne fra politiets kronvidne MP (Foto: Linda Johansen)