TV: Her stjæler hjemmehjælper fra pensionist

Søn til bestjålet pensionist mener overvågning var eneste mulighed for at fange hjemmehjælperen med de lange fingre på fersk gerning

Han satte et overvågningskamera op i sin mors hjem for at se, om hun havde ret i sin mistanke: At hjemmehjælperen stjal fra hende.

Og han fik ret. På overvågningsvideoen kan man se den kvindelige hjemmehjælper gå direkte ind i stuen, åbne den 85-åriges taske og tage 200 kroner til sig selv.

- Det var min idé at få sat overvågningen op, for min mors mistanke var meget stærk. Vi ville gerne finde ud af præcis hvem, der stod bag, så man ikke skulle gå og beskylde nogen uskyldige for det, siger sønnen Jan Hansen. Hans handling har fået FOA op af stolen. De mener, at han har overskredet dansk lovgivning ved at etablere skjult kameraovervågning i et privat hjem, som samtidig også fungerer som en arbejdsplads for offentligt ansatte.

Eneste mulighed
- Jeg kan godt forstå, at FOA reagerer sådan, for man skal ikke bare opsætte kameraer. Så får vi et overvågningssamfund. Men i den her sag var det den eneste mulighed for at finde frem til den rette gerningsmand, siger Jan Hansen.

Politiet har bekræftet, at de tillod Jan Hansen at opstille kameraet i sin mors hjem.

Har du oplevet det samme som Jan Hansen eller har du mistanke om, at dine pårørende har været udsat for en tyvagtig hjemmehjælper, så sms dit tip til 1224.