Anklageskrift snart klar mod Amagermanden

Amager-sagen fylder tre flyttekasser. Anklageskrift snart klar mod den 45-årige familiefar

Anklageskriftet mod den 45-årige Amagermand vil snart være på trapperne.
Anklageskriftet mod den 45-årige Amagermand vil snart være på trapperne.

Det er knap otte måneder siden, at den 45-årige familiefar MH blev anholdt i et af danmarkshistoriens mest spektakulære kriminalsager. Manden der er bedre kendt i offentligheden som Amagermanden kan snart se frem til et samlet anklageskrift over den lange række af forbrydelser, han pt. endnu blot er sigtet for.

Hos statsadvokaten har man netop fået overbragt efterforskningsmaterialet fra Københavns Politi, og et anklageskrift kan derfor inden for meget kort tid være på trapperne.

Sagen fylder tre flyttekasser
- Vi har lige fået sagens akter overdraget i dag. Det fylder tre flyttekasser, men vi formoder, at der inden for et par uger kan være klar med et anklageskrift, lyder det fra statsadvokat Anne Birgitte Stürup til ekstrabladet.dk.

Det var en voldtægt af en 17-årig pige i en kolonihave på Amager i september sidste år, der satte politiet på sporet af den sexgale gerningsmanden. Voldtægten, hvor gerningsmanden tabte det fyldte kondom, trak nemlig tråde tilbage til en anden grov to timers lang voldtægt på en 24-årig kvinde i 2005 - også på Amager - og drabet i Fasanskoven i 1990 på den 40-årige lærer Lene Buchardt Rasmussen. I alle tre sager har politiet fældet gerningsmanden på dna-spor.

Serieforbryderen afsløret
I december kunne efterforskerne så supplere de tre sigtelser med endnu én. Nemlig en sigtelse for drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup, der blev kvalt i sin lejlighed.

Læs også: Amagermanden sigtet for voldtægt af fire piger

I februar eskalerede sagen yderligere, da en ny voldtægtssigtelse fandt vej til MH's 'C.V'. Denne gang gjaldt sigtelsen for en firedobbelt voldtægt - også på Amager - hvor gerningsmanden tvang tvillingepiger på 14 år, deres 15-årige veninde og husets 23-årige logerende til forskellige former for sex. Også her har gammelt dna-materiale fældet den 45-årige.

Læs også: Politiet: Han er en kold og kynisk morder

Amagermanden, der arbejdede som rengøringsmand i lufthavnen og var fodboldtræner i sin fritid og desuden har to teenagesønner, har efter sin anholdelse i længere tid valgt at sidde frivilligt isolationsfængslet. Han har hidtil nægtet sig skyldig i anklagerne.

1 af 2 Edith Louise Andrup blev kvalt i sin lejlighed i 1987. Amagermanden er nu anklaget for drabet.(Privatfoto)
2 af 2 Anklageskriftet mod den 45-årige Amagermand vil snart være på trapperne.