21-årig amok på motorvej i hashpsykose

Kastede vejarbejdematerialer ud på kørebanen

Der måtte både peberspray og håndjern til at pacificere en 21-årig mand fra Korsør, der i aftes gik bersærk på Vestmotorvejen.

Manden parkerede sin VW Golf i nødsporet i vognbanerne mod København 1,5 kilometer fra betalingsanlægget ved Storebælt.

Han lod døren stå åben og begyndte at klæde sig af. Da han havde smidt alt undtagen jeans og underbukser begyndte han at smide vejarbejdemateriale ud på vejen.

- Flere bilister alarmerede os, og vi sendte en patruljevogn af sted, siger vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Søren Nielsen, til ekstrabladet.dk.

Politiet blev alarmeret klokken 20.07, og motorvejen blev spærret i retning mod København, så ingen bilister skulle passere forbi den 21-årige.

Troede han var gud
Da betjentene nåede frem til den 21-årige var han ikke til sinds at følge med.

- Han virkede tydeligt påvirket af 'noget', og lå blandt andet på et tidspunkt på jorden og troede, at han var gud. Betjentene måtte give ham peberspray for at pacificere ham, og han fik håndjern på, inden han blev sat ind i patruljevognen, siger Søren Nielsen til ekstrabladet.dk.

Angiveligt hashpsykose
Efter at politiet fandt hash i den 21-åriges bil, vurderede betjentene, at mandens opførsel skyldtes rusmidlet.

En læge på politigården i Næstved nåede til samme konklusion, og da manden ikke vurderedes at være til fare for sig selv, og dermed ikke var egnet til tvangsindlæggelse, blev han sat til afrusning i detentionen.

Ville have sin hash tilbage
Torsdag formiddag blev manden løsladt og afhentet af familie på politigården i Næstved.

Men senere på formiddagen var den gal igen.

- Han henvendte sig hos Politiet i Slagelse og forlangte sin konfiskerede mængde hash udleveret og lod slet ikke til at forstå, hvad der var hændt forud for og efter anholdelsen. Han virkede uden jordforbindelse. Vi har derfor nu tilbageholdt ham, og han skal undersøges grundigt af en læge, siger Søren Nielsen til ekstrabladet.dk.