Tyvagtig hjemmehjælper på fri fod

- Kan næppe skade efterforskningen, mener politiet

Et overvågningskamera - lidt mere diskret end denne model - afslørede den tyvagtige hjemmehjælper. (Arkivfoto: Nicolai Svane)
Et overvågningskamera - lidt mere diskret end denne model - afslørede den tyvagtige hjemmehjælper. (Arkivfoto: Nicolai Svane)

Den hjemmehjælper, der onsdag blev bortvist fra sit job i Solrød Kommune, efter at det via et overvågningskamera blev dokumenteret, at kvinden stjal 200 kroner fra en 85-årig dement kvindes pung, bliver ikke varetægtsfængslet, oplyser politiet.

- Hun bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Det sker normalt kun når man frygter at personen vil flygte, gentage sin forbrydelse eller ødelægge beviserne, siger kommunikationsmedarbejder Michelle Lorry fra Midt-og Vestsjællands Politi til tv2.dk.

Hun forsikrer, at politiet efterforsker sagen meget grundigt, og at det bliver undersøgt om der er uregelmæssigheder i forhold til de 55 ældreboliger i Solrød Kommune, som den nu bortviste hjemmehjælper har haft adgang til.

Den tyvagtige hjemmehjælper blev afsløret på fersk gerning.

Læs også:Tyvagtig hjemmehjælper fanget på kamera

En søn til en 85-årig dement kvinde, der i et halvt havde undret sig over, at der forsvandt penge fra hende hver måned omkring den første i måneden, opsatte et overvågningskamera i modernes bolig, der optog hvordan hjemmehjælperen målrettet hen til kvindens håndtaske og tog penge fra tasken, før hun forsvandt igen.

Lederen af hjemmeplejen i Solrød Kommune, Kirsten Bjerregaard Andersen, er meget påvirket af sagen.

- Vi er dybt rystede og chokerede. Og vi har valgt at bortvise medarbejderen, siger hun til TV 2 Nyhederne.