Racistiske fupfotos forfølger McDonald's

Mørklødede kunder skal betale et ekstragebyr, advarer fupskilt i McDonald's. Følelseskoldt svindelnummer, fastslår burgerkoncernen

McDonald's kæmper i øjeblikket med en seriøs omgang 'damage control', skriver den britiske avis The Independent.

Forfalskede fotos, der sætter burgerkæden i et mildest talt uheldigt lys, er atter dukket op til overfladen på internettet, blandt andet på Twitter.

LÆS: Kondomer i 500 Happy Meal

Fupbillederne viser et officielt udseende skilt i indgangen til en McDonald's-burgerbar, der fortæller, at sorte amerikanere skal betale ekstra for Big Macs, pomfritter og alle mulige andre fastfood-fristelser, som biksen tilbyder.

- Som en sikkerhedsforanstaltning på grund af den senere tids række af røverier skal afrikansk-amerikanske kunder betale et ekstra gebyr på 1,5 dollar per handel, advarer skiltet.

LÆS: Millionær arbejder på McDonald's

McDonald's har hurtigt skudt historien ned som det rene og skære fupnummer og gået til modangreb på Twitter.

- Et følelseskoldt og ignorant-agtigt svindelnummer. Vi sætter pris på alle kunder. Diversitet løber dybt i vores kultur - på begge sider af skranken, hedder det i en tweet fra bøfsandwich-mastodonten.

Ifølge The Independent har historien om det racistiske skilt på McDonald's fået sit eget liv på internettet, fordi nogle dovne journalister har gengivet hinandens historier uden at bekræfte kilder eller fakta.