Ekskæreste: Send ham i fængsel resten af livet

I dag starter retssagen mod en 33-årig mand, der sammen med to kammerater er tiltalt for forsøg på mordbrand

Nina Haburg glæder sig ikke til at stå ansigt til ansigt med ekskæresten i retten. (Foto: Per Rasmussen)
Nina Haburg glæder sig ikke til at stå ansigt til ansigt med ekskæresten i retten. (Foto: Per Rasmussen)

- Han var uhyggelig tæt på at tage livet af os alle sammen. Derfor har han fortjent at komme i fængsel resten af livet - eller i minimum ti år. Så har jeg da fred så længe.

Sådan siger Nina Haburg inden retssagen mod hendes 33-årig tidligere kæreste, B. E., der starter i dag i Næstved.

Sammen med to kammerater er manden blandt meget andet tiltalt for forsøg på mordbrand.

Mens Nina Haburg og hendes nærmeste familie sov, listede B. E. sig en nat i slutningen af maj sidste år, ifølge anklageskriftet, ind på terrassen i søsterens hjem i Korsør med en dunk brandbar væske, som han hældte ud og antændte, så huset brød i brand.

Reddet ud af huset
Kun fordi to unge tilfældigt kom forbi og fik slået alarm, lykkedes det i sidste øjeblik Nina Haburg, søsteren Charlotte og hendes kæreste samt moderen, Helle Kjærulff, og hendes mand at redde sig ud af det brændende hus via en stige.

- Hvis de ikke havde vækket os, var vi næppe sluppet ud af flammehelvedet, siger Nina Haburg, som sammen med familien bagefter måtte indkvarteres på hotel.

Hvad brandstifteren ikke vidste var, at TV2' s krimimagasin ' Station 2' kort forinden havde opsat et videokamera på ejendommens garage, fordi Nina Haburg var blevet truet med hævn af ekskæresten, efter hun var droppet ud af forholdet.

Læs også: Brandoffer: Vi skulle dø i flammerne

Stød med strømpistol
Optagelserne indgår nu som bevismateriale mod B. E.

- Selv om han var maskeret, er jeg ikke i tvivl om, at det er ham , der optræder på billederne. Jeg kan kende hans måde at bevæge sig på, siger Nina Haburg.

Hun havde kun kendt B. E. i fire måneder, da hun gjorde forholdet forbi. Det fik den forsmåede mand til at gå amok på en rasteplads i Humlebæk blot fem uger før brandattentatet.

- Han hev mig ud af bilen, sprøjtede peberspray i mine øje og gav mig flere stød med en strømpistol, inden han flåede en stor tot hår ud af baghovedet på mig, fortæller Nina Haburg, som meldte ekskæresten til politiet.

- Jeg er ret sikker på, at hans motiv til at brænde os alle sammen inde i min søsters hus var hævn, fordi jeg trods flere trusler nægtede at trække voldsanmeldelsen tilbage, siger Nina Haburg til Ekstra Bladet.

Siden mordbrandforsøget har hun og den øvrige familie kæmpet med voldsomme psykiske problemer.

Indlagt i to dage
- Jeg var indlagt på psykiatrisk afdeling i to dage, fordi jeg til sidst ikke så anden udvej end at tage mit eget liv. Heldigvis var min mor opmærksom på det - og fik mig i behandling, siger Nina Haburg, som indrømmer, at hun er nervøs før retssagen.

- Det bliver bestemt ikke morsomt at skulle stå ansigt til ansigt med B. E., når jeg skal vidne mod ham . For jeg er sikker på, at han hader mig - og at han vil bruge resten af sit liv på at jagte mig for at få hævn, når han engang slipper ud af fængslet, siger den 30-årige kvinde, der som den øvrige familie i dag lever med navne-og adressebeskyttelse.

Læs også: Offer for brandattentat ødelagt af selvmordstanker