Sprængstof-mand fik fire ugers varetægtsfængsel

En 27-årig mand er idømt fire ugers varetægtsfængsel efter fund af komponenter til en bombe. Herunder halvandet kilo plastisk sprængstof

Manden bor i Brøndby, og hans hjem blev ransaget efter politiets fund af plastisk sprængstof, detonatorer og våben i hans bil. (Privatfoto)
Manden bor i Brøndby, og hans hjem blev ransaget efter politiets fund af plastisk sprængstof, detonatorer og våben i hans bil. (Privatfoto)

Politiet ønskede at dommeren skulle varetægtsfængsle den 27-årige mand, som de har anholdt med blandt andet halvandet kilo plastisk sprængstof plus tilhørende detonatorer.

Grundlovsforhøret er endt med varetægtsfængsling af manden i fire uger, hvoraf de to uger foreløbigt skal foregå i isolation. Han har erklæret sig delvis skyldig i politiets sigtelser.

Læs også: Nemt at bruge plastisk sprængstof

Her til formiddag blev den 27-årige i forvejen småkriminelle mand stillet for en dommer, efter politiet i går stoppede ham, fordi der var en revne i forruden. Den detalje skulle dog vise sig at være fatal for manden.

Da betjentene havde standset bilen, kunne de lugte hash, og de gennemsøgte derfor vognen. Her fandt de blandt andet halvandet kilo plastisk sprængstof, jagtrifler og haglgeværer samt politiuniformer og ammunition.

Læs også: Sprængstof-mand måske kurer for tunge kriminelle

Den 27-årige mand, der er fra Brøndby-området, dukkede op i retten med sort kasket på hovedet. På den tynde og meget lange krop havde han en lilla Fred Perry trøje og sorte hummelbukser.

Under fremstillingen sad han henslængt på anklagebænken og var ikke for fin til at give skråt-op-fingeren til anklageren.

Læs også: Politiet standser bil fyldt med sprængstof

Da dommeren begærede dørene lukket for offentligheden, vendte den 27-årige mand sig rundt og vinkede farvel til de fremmødte journalister, der måtte forlade salen.

Han er sigtet for ulovligt at besidde to rifler, tre haglgevær, en salonriffel og en del magasiner til forskellige våben - blandt andet til en maskinpistol. Desuden var der omkring 700 stykker ammunition ud over den store mængde sprængstof og bombedele.

Ved du noget? Så send en sms/mms til 1224 (koster alm. sms-takst) eller skriv en mail til 1224@eb.dk

1 af 2 Det var et rent rutinetjek ved Svanemosegårdsvej og Åboulevard, der førte til politiets opsigtsvækkende fund af sprængstof. (Foto: Google Street View)
2 af 2 Manden bor i Brøndby, og hans hjem blev ransaget efter politiets fund af plastisk sprængstof, detonatorer og våben i hans bil. (Privatfoto)