Sultne rumænere fundet i kælder

Seks sultne rumænere blev fundet i en kælder i Helsingør. De har været 'slaver' for et rengøringsfirma

Følg Krimi

- De havde ikke fået noget at spise i flere dage.

Sådan siger politikommissær Kjeld Olesen om seks rumænere, som Nordsjællands politi 'befriede' lørdag aften fra en ussel kælder i et hus på Montebello Allé i Helsingør.

Rumænerne, fem mænd og en kvinde, arbejdede nærmest som slaver for et rengøringsfirma, der ejes af en herboende rumæner. De boede under uhumske forhold i kælderen, hvor gulvet flød med afføring, fordi toilettet var stoppet til.

Køkkenet: en grill
De havde kun en udendørs grill til at lave mad på. Rumænerne havde ikke én krone og kunne heller ikke skaffe penge, så politiet anholdt alle seks som subsistensløse, og de sidder nu i Vestre Fængsel og bliver passet og plejet.

- Det rumænske konsulat har indvilget i at betale deres busbillet hjem, og den første bus går på torsdag, siger politikommissær Kjeld Olesen til ekstrabladet.dk.

Rumænerne kan tilbageholdes i tre døgn på udlændingeloven, når de ikke kan forsørge sig selv. På tirsdag skal de så fremstilles i retten med henblik på varetægtsfængsling ind til de kan sendes ud af Danmark.

Virkede helt apatiske
Politiet siger, at de seks rumænere var helt apatiske, da politiet fandt dem lørdag aften. Det er en 38-årig kvinde, og mænd på 61, 49, 24 og to 20-årige.

- Vi skal selvfølgelig have klarlagt, hvem der har fået dem til Danmark og under hvilke forhold de har arbejdet, siger Kjeld Olesen.

Politiet mener, at rumænerne kom til Danmark i maj, og de har gjort rent for rengøringsfirmaet på Montebello Allé på skoler i Nordsjælland.

Det var familie hjemme i Rumænien, der henvendte sig til det rumænske konsulat i København og fortalte, at deres familiemedlemmer nærmest var slaver i Helsingør. Derfor kørte politiet ud til huset lørdag aften.

- Nu får de da mad og trygt ophold i Vestre Fængsel, siger politikommissær Kjeld Olesen.

Da Rumænien er EU-land må rumænerne gerne komme til Danmark både som turister eller for at arbejde. Men de skal kunne forsørge sig selv, og hvis de arbejder skal de tilmelde sig hos SKAT. Det er en forpligtelse som både rumænerne og deres arbejdsgiver har.

Politiet begynder efter pinse at kigge nærmere på det rumænske rengøringsfirma forhold i Helsingør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time