Far til Odense-dreng: Han ville ikke begå selvmord

Han var lige kommet ud af stofmisbruget, men må være faldet i, siger far til 17-årig, som kastede sig selv i døden fra tredje sal i stofrus

Det var stofferne, som drev sønnen i døden, ikke selvmordstanker, siger hans far. Den 17-årige døde efter at være spunget ud af et vindue på tredje sal. (Foto: Anders Brohus)
Det var stofferne, som drev sønnen i døden, ikke selvmordstanker, siger hans far. Den 17-årige døde efter at være spunget ud af et vindue på tredje sal. (Foto: Anders Brohus)

- Han var ikke selvmordstruet, sådan som det har stået alle vegne. Det må være alle de stoffer, som har forvirret hans hoved.

Sådan siger faderen til den unge mand på 17 år, som natten til lørdag, kun få uger inden sin 18 års fødselsdag, sprang i døden i en rus af stoffer fra en lejlighed på tredje sal. Forud var gået flere døgns rus, formentlig sammen med den gruppe unge, som natten til lørdag var samlet i en ung piges lejlighed på Roesskovvej i Odense.

Den 17-årige kastede sig ud af vinduet og faldt otte meter ned på den flisebelagte plads nedenfor. Han døde senere af sine kvæstelser.

Læs: Teenager springer i døden i stofrus

Han glædede sig til sin fødselsdag
Vidner så, hvordan den 17-årige tog tilløb og sprang ud af vinduet, og et vidne har fortalt politiet, at drengen tidligere på aftenen havde talt om at begå selvmord. Derfor er det blevet udlagt som om, drengen bevidst søgte i døden. Men det, tror faderen, ikke er rigtigt.

- I mandags var vi nede at købe ind til hans 18 års fødselsdag, som er om tre uger, og det glædede han sig til. Han skulle også starte på teknisk skole efter sommerferien, og det glædede han sig også til. Så det der med selvmord, det køber jeg ikke, siger Harry Hansen til ekstrabladet.dk.

Harry mener, at det er den cocktail af stoffer, som drengen havde indtaget i løbet af flere dages fest, som har givet ham vrangforestillinger og fået ham til at springe ud af vinduet - dagen inden, han skulle have fejret sin lillesøsters fødselsdag sammen med resten af familien.

Læs: Narkococktail drev teenager i døden

Var blevet clean
Familien er i sagens natur dybt ulykkelige over dødsfaldet, som kun bliver mere tragisk af, at drengen, der i et år har kæmpet imod sin afhængighed, indtil kort tid før dødsulykken havde opholdt sig på et bosted, hvor det gik bedre.

- Det gik skidegodt dernede, han var helt ude af det der misbrug. Men han må være faldet i igen, jeg ved ikke, hvad der er sket. Han var en god dreng, siger Harry Hansen til ekstrabladet.dk.

Familien havde selv betalt for opholdet på bostedet, men i juni løb de tør for penge, så den 17-årige ikke kunne blive boende. Harry Hansen og resten af familien føler sig svigtet af det offentlige system, fordi de føler, de måtte stå alene med kampen om at få sønnen ud af misbruget. Et misbrug, som kom til at føre til hans alt for tidlige død en nat i Odense.