Se TV: Tre mistænkelige brande i nat

Tre kraftige brande i København natten til søndag kan være påsatte. Men det bliver først undersøgt efter pinsen

Beboerne i en naboejendom blev evakueret på Sokkelundsvej, mens brandvæsenet slukkede ilden i et 100 kvadratmeter stort skur.(Foto: Kenneth Meyer)
Beboerne i en naboejendom blev evakueret på Sokkelundsvej, mens brandvæsenet slukkede ilden i et 100 kvadratmeter stort skur.(Foto: Kenneth Meyer)

Natten til søndag blev travl for Københavns Brandvæsen. Sprøjterne rykkede blandt andet ud til tre kraftige brande, der mistænkes for at være påsatte.

Men først efter pinse, når politiets brandafdeling og kriminalteknikerne møder på arbejde, bliver brandstederne nærmere undersøgt.

- Jeg vil ikke afvise, at der er tale om påsatte brande, men vi kan ikke sige noget om det, før vores brandafdeling har undersøgt dem, siger politiets centrale efterforskningsleder John Hansen.

Friluftsscene udbrændt
Den første voldsomme brand skete klokken 21.25 lørdag, hvor en 60 kvadratmeter stor friluftsscene ved DSB´s område i Mjølnerparken på Nørrebro stod i lys lue. Hele scenen var overtændt, da Københavns Brandvæsen kom frem.

Brandvæsenet måtte tage de store slanger i brug for at forhindre, at branden bredte sig, og scenens konstruktion måtte pilles ned af pionér-tjenesten under det to timer lange slukningsarbejde.

Klokken 03.02 lød alarmen til Sokkelundsvej i Københavns NV-kvarter, hvor et 100 kvadratmeter stort skur i en baggård stod i flammer.

Skuret indeholdt både en havetraktor, en fejemaskine og tre gasflasker, og brandvæsenet satte tre slanger ind mod ilden, mens politiet evakuerede beboerne i en naboejendom, fordi der var voldsom røg.

Politiet efterlyste en signaliseret person i forbindelse med den formodet påsatte brand. Også et cykelskur, der stod i nærheden blev brandskadet, og fem parabolantenner på naboejendommen smeltede.

11 timer før branden på Sokkelundsvej brændte en campingvogn på en byggetomt på Theklavej, få hundrede meter fra brandstedet på Sokkelundsvej. Den brand skete kl. 16.18 lørdag.

Klokken 06.24 søndag morgen var den gal igen, denne gang dog i Sydhavnen på Ernst Kapers Vej, hvor to mandskabsvogne til håndværkere brændte. Ilden blev slukket, men den ene mandskabsvogn med spise- og skabsplads til håndværkerne blev kraftigt brandskadet, mens en vogn, der var indrettet til kontor, fik brand- og røgskader.