Flygtede med et kvart ton khat

Smuglere tog flugten over Øresundsbroen men blev fanget i Danmark med 250 kilo khat i bagagerummet

Der var 263 kilo af rusmidlet khat i bagagerummet hos to cirka 38-årige nordmænd, da dansk politi pågreb dem, efter de havde taget flugten til Danmark via Øresundsbroen.

Det danske politi ved ikke, præcis hvad der er sket på den anden side af Østersøen, som har fået parret til at tage flugten imod Danmark.

- Bilen stikker af fra svensk politi, kører over Øresundsbroen og videre over Kalvebod-broen, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Søren Hansen til ekstrabladet.dk.

Fire måneders fængsel
Da det danske politi pågriber føreren viser det sig, at han ikke bare havde et bagagerum fyldt med den ulovlige plante men også kørte spritkørsel. De to nordmænd blev anholdt og bliver fremstillet i dommervagten i dag.

Normalt går khat-trafikken den anden vej, fra Danmark imod Sverige og Norge, så det er muligt, at parret har været på vej nordpå med deres last, og noget har fået dem til at vende om.

Straffen for at være i besiddelse af khat er væsentligt højere i Sverige end i Danmark, hvor de to smuglere risikerer en straf i omegnen af 4 måneders ubetinget fængsel.