IKEA Danmark højner sikkerheden efter eksplosion

Fire eksplosioner i IKEA på få uger, den seneste fredag aften i et IKEA-varehus i Dresden, får IKEA Danmark til at holde ekstra godt øje med sikkerheden

Foto: AP
Foto: AP

IKEA Danmark skærper sikkerheden i de danske varehuse, efter en tysk IKEA i Dresden blev ramt af en eksplosion fredag aften ved 20-tiden. Eksplosionen skete i udstillingsafdelingen for køkkener.

Det er den fjerde eksplosion i fire forskellige europæiske lande, der rammer den svenske møbelkæde inden for de seneste par uger. Ingen er dog kommet alvorligt til skade ved eksplosionerne.

Eksplosionerne får nu IKEA Danmark til at skærpe sikkerhedsforanstaltningerne i de danske varehuse.

- Efter hændelsen tager vi automatisk visse sikkerhedsforanstaltninger og laver sikkerhedstjek i varehusene. Vi holder butikkerne åbne, men holder øje med, om der står efterladte tasker eller andet, der kunne virke mistænkeligt, oplyser Lena Garde Lambach, der er PR- og kommunikationschef i IKEA Danmark, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Sprængstof i vækkeur
Der var ingen telefontrussel op til fredagens eksplosion.

- IKEA har hverken globalt eller i Tyskland modtaget nogle trusler, så vi forholder os til, at det var en mindre eksplosion, siger Lena Garde Lambach til Newspaq.

I slutningen af maj ramte tre små eksplosioner Ikea-varehusene i belgiske Gent, i Eindhoven i Holland og i Lille i Frankrig. I Gent var sprængstoffet monteret i to vækkeure under en palle i varehuset, skriver nyhedsbureauet Belga ifølge expressen.se.

Ifølge den belgiske avis Le Soir har politiet fundet det samme sprængstof ved de tre eksplosioner, men der er ingen oplysninger om, hvorvidt politiet har andre spor at gå efter, ligesom motiverne for angrebene stadig er ukendte.

Det er endnu uvist, om fredagens eksplosion kan sættes i forbindelse med de tre forudgående eksplosioner.