Nødhjælpsarbejder anholdt for pædofili

En svensk mand skulle hjælpe gadebørn i Haiti, men misbrugte dem i stedet seksuelt

Gadebørn i Haiti er ifølge den tyske anklagemyndighed blevet misbrugt seksuelt af en 67-årig svensk nødhjælpsarbejder. (Arkivfoto: AP)
Gadebørn i Haiti er ifølge den tyske anklagemyndighed blevet misbrugt seksuelt af en 67-årig svensk nødhjælpsarbejder. (Arkivfoto: AP)

En 67-årig svensk mand er blevet anholdt og sigtet for pædofili af politiet i Tyskland.

Manden er medlem af en nødhjælpsorganisation og arbejdede bl.a. på et børnehjem for gadebørn i det katastroferamte Haiti, oplyser Sveriges Radio Ekot.

Ifølge politiet har manden misbrugt mindst 20 børn seksuelt.

Svenskeren blev anholdt i maj i Berlin, hvor han i dag bor og arbejder.

Flere af forholdene skulle også være begået mod tyske børn.

Efterforskningen mod den 67-årige mand begyndte i april, da to andre mænd blev anholdt i lufthavnen i München, da de angiveligt forsøgte at få en 11-årig haitiansk dreng ind i Tyskland med henblik på at udnytte ham i sexindustrien.

I forbindelse med anholdelsen beslaglagde politiet børnepornografiske billeder, og ved en senere ransagning fandt politiet flere billeder med nøgne børn sammen med flere voksne.

Ifølge pressetalsmand for anklagemyndigheden i Berlin, Martin Steltner, var det i den forbindelse, at den 67-årig blev inddraget i sagen.

De seksuelle overgreb skulle ifølge anklageskriftet have foregået i 2002 og 2003.

Både de to anholdte i München og den 67-årige mand var medlem af den samme nødhjælpsorganisation, som bl.a. var involveret i driften af et børnehjem i Haiti.

Ifølge anklagemyndigheden i Berlin skete flere af sexovergrebene også på børnehjemmet.