Narkococktail drev teenager i døden

En ukendt cocktail af stoffer var drivkraften, da en 17-årig i nat sprang i døden i Odense. 15-årig, som også var til stede, er stadig indlagt

En blanding af forskellige stoffer pumpede rundt i blodet på en 17-årig mand, som natten til lørdag sprang i døden fra tredje sal i en lejlighed i Odense. En 15-årig, der blev fundet bevidstløs i narkorus, er stadig indlagt på Odense Sygehus, oplyser Fyns Politi.

- Vi ved, der er tale om et blandingsmisbrug, men hvilke stoffer det er, ved vi ikke. Vi sætter det ikke umiddelbart i forbindelse med hårde stoffer som heroin. Men stoffer er som udgangspunkt altid farlige, og hvis man begynder at blande dem, får man et resultat, som er helt ukontrollabelt, siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede, til ekstrabladet.dk.

Læs: Tog stoffer og hoppede ud fra tredje sal

Ulykken skete klokken lidt i 2 natten til lørdag i Odense Vest. Cirka 10 unge i en alder ned omkring 15 år var samlet i en lejlighed på tredje sal, hvor de ifølge politiets oplysninger mødtes for at tage stoffer. Ifølge vidner tog den 17-årige tilløb og sprang ud af vinduet.

Han landede otte meter fra bygningen, men var stadig i live, da en ambulance ankom til stedet. Han døde en halv time senere. En 15-årig, som var til stede i lejligheden, blev indlagt på Odense Universitetssygehus, fordi stofferne havde slået ham bevidstløs.

- Sidst vi har talt med OUH var opfattelsen, at han er uden for livsfare, men han er stadig meget påvirket af det stof, han har indtaget, siger Lars Thede til ekstrabladet.dk.

Forældre er chokerede
Forældre og pårørende til de unge er blevet kontaktet af politiet.

- Der er ingen tvivl om, at de er chokerede og dybt påvirkede af det, og det er jo en dybt ulykkelig sag, siger Lars Thede til ekstrabladet.dk.

Han kan ikke sige, om de tilstedeværende er kendt i forvejen af politiet, da der endnu ikke har været tid til at danne sig et overblik over det.

- Men en del af dem vil ikke i sagens natur ikke være kendt hos os, på grund af deres unge alder. Når de er under 15, så kender vi dem jo ikke. Det er jo bare børn, siger vagtchefen til ekstrabladet.dk.