Somalisk minister dræbt af niece

Et selvmordsangreb har kostet Somalias indenrigsminister livet. Attentatet fandt sted ved hans hjem

Somalias indenrigsminister, Abdishakur Sheikh Hassan, er død af sine kvæstelser efter et selvmordsbombeattentat i hovedstaden Mogadishu.

- Desværre er ministeren lige afgået ved døden, siger Paddy Ankunda, talsmand for Den Afrikanske Unions fredsbevarende styrker i Somalia (Amisom).

Embedsfolk fortæller BBC, at drabet blev udført af en af Hassans niecer, der havde sluttet sig til den islamiske milits al-Shabab.

Bevægelsen oplyser, den stod bag angrebet, og siger, at flere vil følge efter, skriver BBC.

Attentatet fandt sted ved ministerens hjem i en forstad til hovedstaden, siger en talsmand for byens politi.

Ifølge ministerens chauffør, der befandt sig ved huset, var det en tildækket kvinde, der mødte op foran ministerens hjem med sprængstofferne.

- Vi fordømmer på det kraftigste disse barbariske handlinger, siger Amisom-talsmanden.

Flere andre personer blev kvæstet ved aktionen, der fandt sted, mens ministeren holdt møde med en række politikerkolleger og embedsmænd.

De seneste dage har niecen gentagne gange besøgt Hassans bolig, og vagterne gennemførte derfor ikke et sikkerhedstjek, da hun igen dukkede op fredag. Niecen blev dræbt omgående, da bomben eksploderede.

Efter angrebet blev indenrigsministeren ført til et hospital, hvor han døde af sine kvæstelser.

Mogadishu og andre dele af Somalia har i de seneste to dage været præget af demonstrationer for og imod mod en aftale, der forlænger præsidentens og parlamentets mandat.

Politiet har advaret indbyggere i hovedstaden om, at den militante gruppe al-Shabaab muligvis vil benytte lejligheden til at gennemføre angreb.

Siden diktatoren Siad Barre blev væltet i 1991, har Somalia været nedsunket i anarki og kaos og ikke haft en ordentligt fungerende regering.

Krigsherrer og nu også al-Shabaab-militsen har kontrollen med størstedelen af Somalia uden for Mogadishu.

På det seneste har den somaliske regering sammen med Amisom-styrken udkæmpet voldsomme kampe mod militante oprørere.