Larmende tavshed fra Lundby Efterskole

Forældrenes kritik af efterskolens håndtering af Præstø-tragedien, besvarer ledelsen med tavshed

13 efterskoleelever var med i båden, da ulykken indtraf den 11. februar på den iskolde Præstø Fjord. En lærer omkom i vandet. Lundby Efterskoles ledelse nægter at svare på forældrenes kritik af deres håndtering af sagen. (Foto: Henrik Larsen)
13 efterskoleelever var med i båden, da ulykken indtraf den 11. februar på den iskolde Præstø Fjord. En lærer omkom i vandet. Lundby Efterskoles ledelse nægter at svare på forældrenes kritik af deres håndtering af sagen. (Foto: Henrik Larsen)

Det er en presset bestyrelsesformand, ekstrabladet.dk har fanget på telefonen for at få en kommentar på dagens kritik af Lundby Efterskoles sikkerhed og håndtering af tragedien på Præstø Fjord.

- Hvad siger du til kritikken fra forældrene, der mener, at efterskolen har frakastet sig ansvar i forbindelse med ulykken?

- Tror du virkelig, jeg vil kommentere på noget som helst?, spørger Bjarne Rasmussen.

Læs: Præstø-forældre bryder tavsheden: Anklager efterskolen

Reaktionen kommer i kølvandet på dagens historier i Ekstra Bladet, hvor flere forældre for første gang står frem og siger deres uforbeholdne mening om efterskolens takling af ulykken.

- Men forholder du dig slet ikke til forældrenes kritik?

- Hvad havde du regnet med, jeg ville sige, lille pige?

- Du kan vel nok forstå, at jeg ikke kan kommentere på noget, før resultaterne af undersøgelserne foreligger, ikke?, lyder det fra Bjarne Rasmussen.

- Jeg er ikke interesseret i kommentarer til undersøgelserne, kun hvordan du forholder dig til forældrene?

- Jamen, lille pige, det vil jeg slet ikke gå ind i med dig.

Læs: Lundby-forældre kræver erstatning

Den undersøgelse som Bjarne Rasmussen hentyder til, er Søfartsstyrelsens og politiets gennemgang af sagen. Begge er tæt på afsluttet, og de skulle være klar til offentliggørelse senere på sommeren.

I mellemtiden har hverken bestyrelsesformanden eller Lundby Efterskoles forstander Truels Truelsen altså nogle kommentarer.

Læs: Præstø-far: Min søn er hjerneskadet

I dagens udgave af Ekstra Bladet, hvor forældrene sender den sønderlemmende kritik mod skolen, vil Truelsen ikke svare på journalistens spørgsmål om kritikken af hans ansatte og skolens sikkerhed.

- Hvad er dine svar på kritikpunkterne?

- Hmmm... jeg tror, at.... det har jeg simpelthen ikke lyst til at svare på, siger forstanderen.

Politiets undersøgelse af ulykken på Præstø Fjord den 11. februar kredser om eventuelle regel- og lovbrud med dertlhørende strafansvar. Søfartsstyrelsens fokuserer på fremtidige forebyggende beslutninger på baggrund af erfaringerne fra tragedien.

1 af 2 Signe og Malene var i båden, da den kæntrede. De er fortsat indlagt på Hammel Neurocenter. Det er disse to pigers forældre, der nu anklager efterskolen for dårlig sikkerhed og mangel på ansvar. (Privatfoto)
2 af 2 13 efterskoleelever var med i båden, da ulykken indtraf den 11. februar på den iskolde Præstø Fjord. En lærer omkom i vandet. Lundby Efterskoles ledelse nægter at svare på forældrenes kritik af deres håndtering af sagen. (Foto: Henrik Larsen)