Familien sagde farvel til mordofre

Benny Weiss og hans søn blev bisat ved en mindehøjtidelighed knap to måneder efter, de blev fundet brutalt slagtet i farens hjem i Polen

Den dræbte fars bus kørte i dag op foran Biersted kirke som af respekt for en afholdt medarbejder. Foto: René Schütze
Den dræbte fars bus kørte i dag op foran Biersted kirke som af respekt for en afholdt medarbejder. Foto: René Schütze

Urnerne med de jordiske rester af de danske mordofre Benny Weiss, 63, og hans søn Brian Weiss, 38, blev her over middag bisat ved en mindehøjtidelighed i Biersted Kirke i den lille by Biersted i Vendsyssel.

Far og søn samt faderens nye kone, den 42-årige, polskfødte Alicja Weiss, blev i påsken fundet dræbt med adskillige knivstik deres hjem i Dabie, en forstad til byen Stettin i Polen. Alicja blev begravet i Polen allerede for knap en måned siden.

Læs også: Myrdet ægtepar skilt i døden

Højtideligheden startede i dag kl. 13, og omkring 60 mennesker var mødt op i kirken for at sige et sidste farvel. Ligene var kremeret på forhånd, og de to små trææsker var formet som kister og stod i kirken.

Højtideligheden varede blot en halv time, hvor præsten holdt en meget kort prædiken, hvor hun stort set ikke kom ind på Benny og Brian Weiss' brutale slutning på livet, men sagde, at man stiller sig selv en masse spørgsmål i sådan en situation, og at man er fyldt med frygt, vrede, forvirring og sorg.

Uden for kirken holdt en sort turistbus som for at vise en sidste respekt for Benny Weiss, der var en afholdt chauffør i Hjørring Turistfart.

Myrdet med machete
Benny, Brian og Alicja Weiss var bare lige på ferie nede i deres hus i Polen, da de blev overrasket af ukendte gerningsmænd, der brød ind i deres hus.

Læs også: Sådan blev dansk familie myrdet

Obduktionen af de tre lig afslørede, at familien Weiss fik en blodig og pinefuld død og blev dræbt med en lang og bred machete-lignende kniv.

Det tredobbelte drab er tilsyneladende svært at opklare, og sagen er blevet overdraget til et slags statsadvokatur, som får intensiv hjælp fra det polske politi svarende til, at man i Danmark satte det tidligere danske rejsehold ind i efterforskningen.

Ifølge anklagemyndigheden efterforskes sagen stadig, og de har endnu ikke meldt ud, at der skulle være nogle anholdte.

Læs også: Polsk 'rejsehold' skal opklare mord

1 af 2 
2 af 2 Den dræbte fars bus kørte i dag op foran Biersted kirke som af respekt for en afholdt medarbejder. Foto: René Schütze