Sandberg ville hævne skudregn

Brian Sandberg beordrede et væbnet hævntogt i Rantzausgade kort tid efter, at hans bil var blevet beskudt

Det var et uplanlagt og spontant mordforsøg, som HA-rockerne Brian Sandberg og Dennis Brodthagen ifølge politiets kronvidne gav ordre til en oktoberaften i 2009. (Foto: Linda Johansen)
Det var et uplanlagt og spontant mordforsøg, som HA-rockerne Brian Sandberg og Dennis Brodthagen ifølge politiets kronvidne gav ordre til en oktoberaften i 2009. (Foto: Linda Johansen)
Følg Krimi

Det var et uplanlagt og spontant mordforsøg, som HA-rockerne Brian Sandberg og Dennis Brodthagen ifølge politiets kronvidne gav ordre til en oktoberaften i 2009.

Det fortalte hovedvidnet M i straffesagen mod 16 rockere i Retten i Glostrup, hvor han endnu en gang giver offentligheden et indblik i en ellers ukendt rockerverden.

- Man havde overhovedet ikke tænkt det her igennem. Det var ikke noget med forklædning eller noget. Det var meget spontant, at man fandt ud af, at man ville gøre det her, sagde M.

Den 26-årige HA-afhopper fortalte, at de to toprockere til en samling i rockerklubben om aftenen den 8. oktober 2009 ville have M og en anden rocker til at foretage et skyderi mod internetcafeen Surf & Play i Rantzausgade på Nørrebro i København.

Læs også: Sandberg betalte hovedvidnets drabsfest

Ifølge M ville Sandberg have hævn over, at han kort forinden var blevet beskudt i sin grønne Range Rover tæt på sit hjem i Hellerup.

- Sandberg blev ved med at sige i klubben: 'Det er en toprocker, det er en toprocker, der er blevet skudt efter!'

- Og Brodthagen sagde, at om det så gav os 16 år (i fængsel, red.), så skulle vi lave en 'bytter', sagde hovedvidnet M, mens han næsten råbte, når han skulle gengive de to toprockeres udsagn.

M var efter eget udsagn med i Brian Sandbergs Range Rover i Hellerup kort forinden, hvor der blev affyret en skudregn mod køretøjet. Skuddene kom ifølge M fra nogle indvandrere i en rød Mazda.

Sandberg og hovedvidnet blev ikke ramt, og de flygtede herefter med høj fart.

Læs også: overblikket over ekstrabladet.dk´s dækning af rockersagen

- Vi blæser af sted med omkring 140-150 kilometer i timen. Brian Sandberg er helt vild i panik - jeg har aldrig set ham sådan før.

- Manden var meget bange, og han blev ved med at sige: 'Toprocker, der er blevet skudt efter en toprocker!', sagde M fra vidneskranken.

Hovedvidnet M er selv idømt 12 års fængsel for medvirken til flere overfaldt og fem drabsforsøg, blandt andet drabsforsøget ved netcaféen i Rantzausgade.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind