Drabssigtet for syg til fængsel

37-årig sigtet i sag om dobbeltdrab har det skidt og fængsles på retspsykiatrisk afdeling

Per Henrik Halslev, der er sigtet for dobbeltdrabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen, har det skidt og skal indlægges på en retspsykiatrisk afdeling.
Per Henrik Halslev, der er sigtet for dobbeltdrabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen, har det skidt og skal indlægges på en retspsykiatrisk afdeling.
Følg Krimi

37-årige Per Henrik Halslev, der er sigtet for dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen den 13. april i Tusindårsskoven i Odense SV, er for syg til at være varetægtsfængslet i et fængsel, afgjorde Retten i Odense fredag, da anklagemyndigheden krævede den 37-årige varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Dommer Torben Østergreen-Johansen vurderede, at politiets materiale rakte til en forlængelse på yderligere fire uger, men det kom samtidig frem, at Per Henrik Halslev er for syg til at opholde sig i et fængsel. Han vil derfor blive indlagt på en retspsykiatrisk afdeling i Middelfart eller på Anstalten ved Herstedvester.

Tavs i retten
Den 37-årige Per Henrik Halslev var iført en rød t-shirt, sort fleece-trøje, sorte joggingbukser og løbesko, da han kom ind i retslokalet i Odense. Han sagde ikke et ord under retsmødet, som han tilbragte med at kigge ud af vinduet eller ned i bordet.

- Han siger ikke noget til os, men nægter sig fortsat skyldig. Han føler sig ikke i stand til at udtale sig om sagen. Han har det skidt rent mentalt og bliver nu varetægtsfængslet i surrogat på en retspsykiatrisk afdeling, hvor han skal mentalundersøges, sagde Henrik Møller efter retsmødet.

Læs også: Nabo om mor til Odense-mistænkt: Hun er chokeret

Den 37-årige skal ikke længere være isolationsfængslet.

- Det er ikke vurderet nødvendigt. Det er en voldsom foranstaltning, som skal bruges med omtanke, siger Henrik Møller til ekstrabladet.dk.

Nye vidner
Det fremgik af dagens retsmøde, at nye vidner har meldt sig i sagen om ægteparret, der blev mejet ned med 18 skud fra en maskinpistol.

Læs også: Her er Pers dobbeltliv

Hvad de nye vidner i sagen måtte have sagt, er uvist, da dommer Torben Østergreen-Johansen på anklagemyndighedens begæring valgte at afholde retsmødet for lukkede døre trods protester fra pressen.

- Politiet er endnu ikke færdige med at efterforske diverse forhold omkring de nye vidner og de oplysninger, de har afgivet, og det er netop derfor vi af hensyn til sagens opklaring kræver dørene lukket, sagde politiadvokat Henrik Møller efter retsmødet.

Læs også: Moster til drabssigtet: Han kunne aldrig gøre det

Det er derfor ikke muligt, at sige, hvorvidt de nye vidner har forsynet politiet med afgørende oplysninger i sagen.

- Da vi har bedt om at få dørene lukket kan jeg ikke tilføje yderligere. Der er tilflydt os oplysninger, siden vi sidst fik forlænget varetægtsfængslingen, nærmere kan jeg ikke komme det, siger politiinspektør Benny Linde Larsen til ekstrabladet.dk

Ligesom politiet nu skal efterforske de nye vidneoplysninger resterer der ifølge Henrik Møller en del tekniske undersøgelser i efterforskningen af dobbeltdrabet på ægteparret.

Ved du noget eller har tips i sagen? Kontakt Ekstra Bladet på sms på 1224 (almindelig sms-takst) eller på mail på 1224@eb.dk.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind