Præstø-forældre bryder tavsheden: Anklager efterskolen

- Hvis ledelsen havde været deres ansvar bevidst, så var dette aldrig sket, lyder det blandt andet fra moren til Malene

Forældrene til Signe (tv.) og Malene er de første, der tager bladet fra munden og kritiserer Præstø Efterskole for ikke at have taget ansvar for børnenes sikkerhed. (Privatfoto)
Forældrene til Signe (tv.) og Malene er de første, der tager bladet fra munden og kritiserer Præstø Efterskole for ikke at have taget ansvar for børnenes sikkerhed. (Privatfoto)

Efter måneders tavshed tager forældrene til foreløbig to af de efterskolelever fra Lundby Efterskole, som 11. februar forulykkede i Præstø Fjord, nu bladet fra munden og retter en sønderlemmende kritik mod efterskolens ledelse.

- Hvis ledelsen havde været deres ansvar bevidst i forhold til vores børn, så var dette aldrig sket. Jeg er vildt bitter på skolens ledelse, siger Lisbeth Heegaard fra København til Ekstra Bladet fredag.

Køb eBladet her

Hun er mor til Malene, der som den sidste blev fisket op af Præstø Fjord.

Skolen ved ikke stå ved sit ansvar
Også faren til 16-årige Signe er vred.

- Det er ledelsens forbandede pligt at sikre børnenes sikkerhed uanset, hvem de ansætter som lærere. Hvem skulle ellers sikre dem? Jeg mener, at skolens ledelse har ansvaret for ulykken, men skolen vil ikke stå ved sit ansvar, siger Jens Ole Jensen til Ekstra Bladet.

To af de syv Præstø-elever, der blev indlagt på Hammel Neurocenter er udskrevet. Signe og Malene er dog stadig på centeret, men er blandt de elever, der er så friske, at de snart kan komme hjem.

Mens deres børn kæmper for at få deres liv tilbage, venter forældrene i spænding på politiets og Søfartsstyrelsens rapporter.

- Der kører i øjeblikket mange rygter blandt forældrene om massiv ansvarsforflygtigelse på skolen. Det er svært at sige, hvad der er op og ned på rygterne, men hvis blot halvdelen er sandt, så er den rivende gal, og så måtte det gå galt.

- som eksempel på ansvarsforflygtigelse kan jeg nævne, at børnene blev fragtet rundt i en minibus, hvor der ikke var sæder til alle. Det løste skolen ved at sætte kasser i midtergangen til de 'overskydende børn'. Har de overhovedet begreb skabt om sikkerhed?, spørger Jens Ole Jensen.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET I DAG - KØB EBLADET HER.

LÆS BLANDT ANDET:

- Skolen håner ofrene i brev

- Malenes mor: Ledelsen burde have stoppet læreren

- Konfrontation med efterskolens leder

- Elever i fremgang