Brønderslev-børn er spredt i Nordjylland

De 10 ofre i Brønderslevsagen er i familiepleje og på institutioner i Nordjylland. Ældste pige bor på Sjælland

Alle børnene, på nær 21-årige Michelle, fra Brønderslev-familien bor i Nordjylland. (Privatfoto)
Alle børnene, på nær 21-årige Michelle, fra Brønderslev-familien bor i Nordjylland. (Privatfoto)

Mens forældrene venter på deres endelige dom den 21. juni ved Byretten i Hjørring, så er næsten alle 10 sammenbragte, men nu tvangsfjernede Brønderslevbørn, spredt i plejefamilier og institutioner rundt omkring i Nordjylland.

Kun den ældste pige, farens 21-årige biologiske datter Michelle, der angav vanrøgten og sexovergrebene i bl.a. rædselshuset i Serritslev, opholder sig uden for Nordjylland. Hun bor i Ringsted tæt ved sin mor.

Det næstældste barn, Martin på 19 år, som sammen med pigen er stået frem i en tv-dokumentar og har fortalt åbent om de trøstesløse forhold i familien, bor nu til leje hos en plejefamilie. Det var her alle børn midlertidigt blev anbragt sidst i februar 2010, da politiet mødte op og børnene blev tvangsfjernet.

En noget yngre pige på 16 år er morens datter fra et tidligere forhold. Hun blev voldtaget af sin stedfar over 30 gange ifølge byretten i Hjørring og bor nu på institution nær Brovst i Nordjylland.

Brønderslevparret havde syv fælles børn, og de har lidt den samme skæbne med jævnlig vold, tvang, manglende føde og uhygiejniske boligforhold.

I gruppen af yngre ofre var en 13-årig dreng og en 12-årig dreng. De bor nu sammen på en institution.

En 10-årig dreng, der blev opfordret til at mishandle sin større stedsøster, bor på samme institution som steddatteren, der blev udsat for massive sexovergreb.

En fælles datter på otte år, der også skulle mishandle sin større stedsøster bor på en institution sammen med de to yngste ofre - drenge på fire og to år.

De yngste børn blev fundet i særdeles uhygiejnisk tilstand med indtørrede sår efter mangelfulde bleskift.

En enkelt dreng på seks år er placeret på en særlig institution, fordi han har unikke problemer og er dermed isoleret fra sine søskende.

Det var et faldefærdigt hus solgt af den kendte handelsmand Låsby-Svendsen, der var boligen, da politiet i februar 2010 anholdt Brønderslevparret i Serritslev ved Brønderslev.

I det uopvarmede hus lå flere døde ponyer. Huset er nu revet ned.

Anklager og forsvarernes procedure om strafudmålingen i Brønderslevsagen foregår fredag den 17. juni.

1 af 2 21-årige Michelle bor i dag tæt på sin mor i Ringsted. (Privatfoto)
2 af 2 Alle børnene, på nær 21-årige Michelle, fra Brønderslev-familien bor i Nordjylland. (Privatfoto)