Stifter lukker hade-gruppe

Brønderslev-sagen: Manden bag facebook-gruppen 'Vi kræver afgang af Inge Gorm Andersen' lukker gruppen

Den oprindelige stifter af facebook-gruppen mod Inge Gorm Andersen vil nu lukke gruppen. (Foto fra facebook)
Den oprindelige stifter af facebook-gruppen mod Inge Gorm Andersen vil nu lukke gruppen. (Foto fra facebook)

En tur i medierne og en politianmeldelse får nu stifteren af facebook-gruppen 'Vi kræver afgang af Inge Gorm Andersen' til at lukke gruppen.

Gruppen blev startet tirsdag morgen, men da der torsdag blev opfordret til en demonstration mod sagsbehandler Inge Gorm Andersen, fik det Brønderslev kommune til at reagere med en politianmeldelse.

Sagsbehandler, Inge Gorm Andersen er kommet i kraftig modvind efter sin medvirken i DR1 dokumentaren 'Børnene fra Brønderslev'.

- Hele idéen med gruppen er nu løbet af sporet og gruppen bliver lukket, da det aldrig har været min hensigt at lave en gruppe, hvor vi ønsker at få hende fyret, oplyser Peter Nielsen til Danske Kommuner.

Læs også: Hadegruppe politianmeldt

Gruppen hed i starten 'Social Rådgiver Inge Gorm Andersen', og meningen var ifølge Peter Nielsen, at en lille gruppe på cirka 20 personer skulle side og debattere stille og roligt om sagen i en lille, lukket gruppe.

Ifølge Peter Nielsen løb debatten af sporet, da en for ham ukendt person, Brian Vestergaard, meldte sig ind i gruppen.

Vestergaard blev gjort til administrator, og herefter ændrede tonen sig, fortæller Peter Nielsen til Danske Kommuner.

- Gruppen blev hurtigt lavet om til en åben gruppe, navnet på gruppen blev ændret, hele budskabet blev ændret og på under 24 timer var det gået fra at være en stille lille gruppe, som ingen hensigter havde overhovedet, til at være en gruppe som nærmest lagde hende for had, ville lave demonstrationer og så videre.

Læs også: Lod sig snyde af Brønderslev-far: Socialrådgiver forfremmet

Peter Nielsen har torsdag eftermiddag publiceret en opfordring til gruppens medlemmer om at melde sig ud, så han kan lukke den.

- Gruppen bliver lukket, da jeg ikke synes, det er rimeligt, at det skal gå ud over Inge på den måde, som det gør. Hun får dødstrusler, hendes børn bliver truet, og nu har min gruppe også skabt et had mod hende, uden jeg har noget som helst at skulle have sagt, skriver Peter Nielsen, der fortæller, at han selv har modtaget flere trusler på grund af sin involvering i gruppen.

Klokken 20.00 var facebookgruppen dog ikke lukket endnu.