Flugtfange skubbede kvinde omkuld

Den 21-årige, der sprang gennem et lukket vindue i byretten, da han blev dømt til forvaring, bliver sigtet for fangeflugt. Skubbede ældre kvinde omkuld under flugten

Den 21-årige sprang gennem et vindue på første sal og ned på en bil, der fik smadret taget, før han flygtede ud mod Strøget.(Foto: Jan Søgaard)
Den 21-årige sprang gennem et vindue på første sal og ned på en bil, der fik smadret taget, før han flygtede ud mod Strøget.(Foto: Jan Søgaard)

Den 21-årige Louai Seria, der i eftermiddags dramatisk flygtede fra Københavns Byret, da han blev dømt til forvaring, får en ny sag på halsen.

Københavns politi vil sigte den 21-årige efter straffelovens § 124, der kan give op til to års fængsel, hvis man flygter som anholdt eller fængslet.

- Det er klart, at han skal sigtes. Men han er i øjeblikket ikke egnet til afhøring, så det er ikke sket endnu. Vi skal i aften afhøre de fængselsfunktionærer, der var involveret, siger den centrale efterforskningsleder John Hansen.

Skubbede kvinde omkuld
Da Louai Seria sprang på hovedet gennem et lukket vindue med dobbelt glas, landede på taget af en bil og løb fra byretten, fortsatte han flugten mod Strøget. Undervejs skubbede han tilsyneladende en ældre kvinde omkuld.

- Vi tror ikke, det var noget alvorligt, og vi har ikke fået en anmeldelse fra kvinden, men hun kan henvende sig til politiet, hvis hun ønsker at forklare, hvad der skete, siger John Hansen.

Kort efter blev Louai Seria anholdt, tilsyneladende da han snublede, og de forfølgende fængselsbetjente fik overmandet ham. Han råbte ifølge et vidne 'bøsserøv' og 'din mor er en luder' til betjentene, der holdt ham fast mod jorden.

Retsformand Poul Gorm Nielsen ønskede ikke at den 21-årige blev ført tilbage til retten, selvom domsafsigelsen formelt ikke var forbi.

Han blev sendt til en celle i Vestre Fængsel.

Efterforskningsleder John Hansen er i aften i Vestre Fængsel for at forberede afhøringerne af fængselsfolkene.

- Som det er oplyst nu har der ikke været tale om vold mod fængselsbetjentene. En af dem skar sig på en rude, siger John Hansen.