Her sprang sexgalning ud fra retten

En 21-årig voldtægtsmand, der netop er idømt forvaring, sprang ud gennem et lukket vindue og flygtede fra retten

21-årige Louai Mohammad Seria sprang ud gennem vinduet og landede på taget af den grå bil. (Foto: Jan Søgaard)
21-årige Louai Mohammad Seria sprang ud gennem vinduet og landede på taget af den grå bil. (Foto: Jan Søgaard)

21-årige Louai Mohammad Seria var kun lige netop blevet idømt forvaring på ubestemt tid for voldtægt, da han besluttede at lave et hovedspring gennem et lukket vindue i ved Københavns Byret.

Med glasskår dryssende ned over sig faldt den 21-årige flere meter ned og landede på en bil, der blev kraftigt bulet.

Derefter tog han flugten ud på Nytorv med to kvindelige fængelsbetjente i hælene.

Han blev kort efter fanget få hundrede meter fra retten ved Vor Frue Kirke, oplyser politiet.

Læs også: Det blev han dømt for

Det kom helt bag på både anklager Anne Birgitte Stürup og forsvarer Rolf Gregersen, at den dømte pludselig sprang ud gennem det lukkede vindue.

- Det må være en reaktion på dommen. Han nåede lige at sige 'Jeg anker dommen', siger forsvarer Rolf Gregersen til ekstrabladet.dk.

- Det er en reaktion på en meget vidtgående dom, som jeg mener skal prøves ved landsretten. Det er en ganske ung mand, der nu skal sidde bag tremme for ubestemt tid, så det psykiske pres er blevet overvældende for ham. Jeg betragter ham ellers som en rolig og høflig ung mand som jeg har talt fornuftigt med.

Inden han sprang sad han foroverbøjet med ansigtet begravet i sine hænder. På et splitsekund rejser han sig og springer gennem det lukkede vindue så glasskårene flyver rundt i retten.

Han lander på en Kia nede i gården, der fuldstændigt får bulet taget. Man kan nærmest se hans fødder i metallet.

Mærkværdigt nok skærer han sig kun overfladisk.

En af de fire kvindelige fængselsbetjente skar sin højre hånd, da hun forsøgte at gribe ham, da han hoppede ud gennem vinduet.

Louai Mohammad Seria blev anholdt af de forfølgende fængselsbetjente i området ved Vor Frue Kirke. Men retsformanden besluttede, at retten ikke ville have den dømte tilbage i retten for at gøre sagen færdig. Der manglede formaliteten omkring eventuel anke.

Anklager Anne Birgitte Stürup var heller ikke forberedt på flugten: - Han har opført sig helt roligt under retssagen, så det var jeg slet ikke forberedt på. Der var også tre fængselsbetjente til at passe på ham, siger anklageren til ekstrabladet.dk.

- Din mor er en luder
På en café ved domkirken sad tilfældigvis journalist Erik Valeur, der blev øjenvidne til voldtægtsmandens flugt.

- Der kom en ung indvandrer løbende i vildt tempo ind mellem bordene, og i første bølge efter ham fulgte fem blåklædte betjente. De råbte stop ham, stop ham, men han var helt vild, siger Erik Valeur til Ritzau.

Den undvegne fortsatte herefter over mod kirken.

- Men så skvattede han over en kantsten eller en cykel. Ellers tror jeg heller ikke, at de havde fanget ham, siger Erik Valeur.

Liggende på jorden blev Louai Mohammed Seria overmandet af de fem fængselsbetjente, mens en håndfuld uniformerede vagter kom til.

- Han skreg: Din mor er en luder og kaldte dem bøsser, men de holdt ham bare nede, siger Erik Valeur.

1 af 3 Sexgalningen lavede hovedspring ud gennem den nederste rude og landede på en bil nedenfor vinduet. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 3 21-årige Louai Mohammad Seria er dømt for flere sexoverfald. (Politifoto)
3 af 3 21-årige Louai Mohammad Seria sprang ud gennem vinduet og landede på taget af den grå bil. (Foto: Jan Søgaard)