Sex-gal bag tremmer på ubestemt tid

En 21-årig voldtægtsmand er så farlig for kvinder, at han skal bag tremmer på ubestemt tid. Københavns Byret har netop idømt ham forvaring

Louai Mohammad Seria, 21, flygtede fra retten et minut efter, at han var idømt forvaring.(politifoto)
Louai Mohammad Seria, 21, flygtede fra retten et minut efter, at han var idømt forvaring.(politifoto)

Som 17-årig fik han fem års fængsel for flere sex-overfald på kvinder i et solcenter i Roskilde. I dag idømte Københavns Byret den nu 21-årige libaneser Louai Mohammad Seria forvaring på ubestemt tid for nye, grove sexorbrydelser.

Han kan først løslades, når en domstol til sin tid siger god for det.

Retslægerådet mener, at den 21-årige er så farlig, at forvaring er nødvendig for ikke at flere kvinder bliver ofre for hans ukontrollerede sexlyster.

Retsformanden sagde kort før den dømte sprang på hovedet ud gennem det lukkede vindue i retten og flygtede, at nævningetinget havde lagt de lægelige vurderinger til.

- Forvaring er nødvendig for at forebygge nye forbrydelser, sagde retsformanden.

Louai Mohammad Seria blev dømt til at betale de to forurettede kvinder henholdsvis 30.000 og 70.912 kr. i erstatning.

Anklager Anne Birgitte Stürup sagde under sin procedure, at hans forbrydelser er båret af hans drifter, og når han vil have sex, så vil han have sex - selvom det er en vildtfremmed kvinde, han kaster sin lyst på.

- Han kan simpelthen ikke styre sin drifter, og det er det, der gør, at han er farlig, sagde hun.

De nye forbrydelser skete, mens den 21-årige var prøveløsladt fra sin tidligere dom, som han havde afsonet tre af de fem år af.

- Er ligeglad om du dør
Den 21-årige blev dømt for forsøg på voldtægt mod en kvinde i Haslev i juli sidste år. Under voldtægtsforsøget slog han hende omkuld med knytnæveslag, rev hende i håret, kastede en kniv efter hende, da hun flygtede, og rev hende af cyklen.

En måned senere slog han til på Robert Jacobsens Vej i København S, hvor han truede en 26-årig kvinde med at stikke hende ihjel, slog hende i hovedet og tvang hende til oralsex.

Sexoverfaldet var så voldsomt, at hun følte, hun var ved at blive kvalt. Den 21-årige sagde iskoldt, at han var ligeglads med, om hun blev kvalt og døde, forklarede kvinden i retten.

Læs også: Sex-galning kendt skyldig

Forvaring må ikke forveksles med dom til anbringelse på et psykiatrisk hospital, der også er på ubestemt tid.

Forvaring er en fængselsstraf, men selv om de forvaringsdømte ofte har brug for psykologisk eller psykiatrisk behandling, er de ikke i lovens forstand sindssyge.

Skal formentlig afsone i Herstedvester
De forvaringsdømte har dog oftest en personlighed, som indtil 1973 blev kaldt 'psykopati'.

Det belastede ord 'psykopat' blev dengang erstattet med betegnelsen 'karakterafviger', men i dag kaldes afvigelsen for 'dyssocial (eller anti-social) personlighedsforstyrrelse'.

Læs også: Sexsyg tiltalt for nye sexovergreb under prøveløsladelse

De fleste forvaringsdømte sidder i Anstalten ved Herstedvester. Fængslet åbnede i 1935 for at huse fanger, der blev dømt efter de dengang nye straffe 'psykopatforvaring', som var tidsubestemt, og 'psykopatfængsel', som var tidsbestemt.

De to strafformer blev afskaffet i 1973, men det var nødvendigt stadig at have en tidsubestemt straf til en lille gruppe særligt farlige kriminelle, der begik drab, vold eller grove sexforbrydelser, og som var til konstant fare for deres medmennesker.

Derfor blev straffen 'forvaring' indført i straffeloven.

artiklen opdateres...