Trafikoffers mor: Min søn døde forgæves

23-årige Morten Malmstedt er blevet taget med 163 km./t., mens han afventede sin sag om uagtsomt manddrab på 15-årige Rasmus Kanstrup. - Hvorfor sidder han ikke i fængsel, spørger Rasmus' mor

Gitte Kanstrup mistede sin søn for tre år siden, da en farttosse torpederede sønnen bagfra på Lolland. (Foto: Per Rasmussen)
Gitte Kanstrup mistede sin søn for tre år siden, da en farttosse torpederede sønnen bagfra på Lolland. (Foto: Per Rasmussen)

Den 30. juni 2008 kørte Morten Malmsted den 15-årige Rasmus Kanstrup ihjel. I dag, tre år efter, har Morten Malmstedt endnu ikke afsonet sin straf.

Oplevelsen har skåret dybe sår i sjælen på Rasmus Kanstrups mor, og Gitte Kanstrup får i dag psykologhjælp.

- Jeg har det ikke særlig godt. Jeg får høje doser antidepressiv medicin bare for at kunne stå op om morgenen, fortæller Gitte Kanstrup til ekstrabladet.dk.

Læs også: Dødsbilist taget med 163 i timen

15-årige Rasmus Kanstrup var på knallert ved at dele aviser ud på Nakskov Landevej mellem Rødby og Nakskov, da den dengang 20-årige Morten Malmstedt var ude at prøvekøre sin nyindkøbte Ford Scorpio.

Morten Malmstedt var langt, langt over den tilladte hastighed, da han torpederede Rasmus Kanstrup.

En bilinspektør konkluderede efterfølgende, at Morten Malmstedts bil var oppe på 152,4 kilometer i timen, da den ramte Rasmus Kanstrup.

Rasmus Kanstrup var dræbt på stedet.

Gitte Kanstrup sad hjemme på Nebbelundevej, da hun hørte braget.

- Jeg løb selv ud af huset og fandt Rasmus på vejen. Jeg blev ikke ringet op af en sygeplejerske eller en politibetjent, som de fleste andre gør. Hjerneskallen var flækket, og hans ben revet. Det syn glemmer jeg aldrig.

Ny vanvidskørsel
I dag, små tre år efter, har Morten Malmstedt endnu ikke afsonet sin straf.

Flere udsættelser og en ankesag i landsretten har gjort, at Morten Malmstedt først i maj i år blev idømt 10 måneders fængsel for trafikdrabet på Rasmus Kanstrup. Det var en skærpelse på en måneds fængsel i forhold til byrettens dom.

Men han er endnu ikke påbegyndt sin afsoning.

Mens Morten Malmstedt ventede på landsrettens afgørelse, fortsatte han sin vanvidskørsel.

Den 6. maj 2010 blev han i en hastighedskontrol på Sydmotorvejen ved Sakskøbing målt til en hastighed på 163 kilometer i timen, da han sad bag rattet i en varevogn.

Morten Malmstedt blev for få dage siden idømt 30 dages ubetinget fængsel og en bøde på 5.000 kroner for den nye fartforseelse og tre andre forhold.

- Hvorfor sidder han ikke i fængsel. Hvorfor har han stadig kørekort, spørger en fortvivlet Gitte Kanstrup.

Hun er bange for, at hendes søn døde forgæves, hvis Morten Malmstedt ikke stoppes.

- Hvor mange lig vil politikerne have på bordet, før de gør noget. Der er allerede et lig, og han stopper jo først, når han er bag tremmer.

Gitte Kanstrup bor kun syv kilometer fra Morten Malmstedt, og hun har flere gange set ham siden den skæbnesvangre aften for tre år siden.

- Vi kører forbi hans hus hver dag. Det krænker min retsbevidsthed, at han endnu ikke er i fængsel. Retssystemet er til at lukke op og skide i, raser Gitte Kanstrup.

1 af 2 Morten Malmstedt blev i maj i år idømt 10 måneders fængsel og en frakendelse af kørekortet i fem år. (Foto fra facebook)
2 af 2 Gitte Kanstrup mistede sin søn for tre år siden, da en farttosse torpederede sønnen bagfra på Lolland. (Foto: Per Rasmussen)