Politi håber dna kan føre til sexgalning

Politiet krydser fingre for, at dna-spor kan føre dem til sexgalning, der bragte en kvinde i livsfare efter overfald ved Helligaandskirken

Politiet håber, at dna-spor fra gerningsstedet kan lede dem på sporet af gerningsmanden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Politiet håber, at dna-spor fra gerningsstedet kan lede dem på sporet af gerningsmanden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Selvom sagen har fået massiv omtale i medierne, og politiet har efterlyst flere vidner i sagen om det brutale sexoverfald ved Helligaandskirken i København for en måned siden, er Københavns Politi fortsat stort set på bar bund i jagten på gerningsmanden.

Natten til fredag d. 6. maj bragte han en 22-årig aupair-piges liv i fare, da han slog hende ned og smed hende over en mur formentligt med henblik på at voldtage hende. Gerningsmanden var så voldsom, at han formentligt har troet, at kvinden døde af knytnæveslagene og derfor forlod den blødende og stærkt forslåede kvinde.

To centrale vidner mangler
Men efter en måneds efterforskning ser det indtil videre sort ud for opklaringsarbejdet.

- Vi mangler stadig at få kontakt til de to vidner på cykel, offeret kan stadig intet huske, og vi har ikke fået nye henvendelser, som kan bringe os videre. Så som det ser ud nu, så er det op ad bakke, konstaterer efterforskningsleder Steffen Th. Steffensen til ekstrabladet.dk.

Se også:Nattejagt på sexgalning

Dna-spor på kvindens ting
Den unge kvinde blev fundet af folk på Strøget fredag morgen, da hun gik grædende og forvildet rundt. Manden havde fjernet hendes tøj og smidt det i en anden ende af kirkens grønne område, og nu sætter politiet deres lid til, at dna-spor fra tøj og andre effekter kan sætte dem på sporet af gerningsmanden.

- Vi mangler fortsat svar på dna-materialet. Men det er jo ikke sikkert, at det vil matche nogle i systemet. Men der går fortsat noget tid, før vi får resultaterne.

Læs også:Sex-offer vender tilbage til gerningssted

Kan gøre det igen
- Manden er jo syg i roen og en person, der gør sådan noget her, kan jo sagtens finde på at gøre det igen. Det kan vi ikke afvise, siger efterforskningsleder Steffen Th. Steffensen.

Den unge aupair-pige, der kommer fra Schweiz, kan fortsat intet huske fra episoden, efter hun blev slået i ansigtet med knytnæveslag. Om hun nogensinde kommer til det, vides ikke.

1 af 2 Den unge kvinde blev fundet gående hvileløst og forslået rundt en tidlig morgen på Strøget i København. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Politiet håber, at dna-spor fra gerningsstedet kan lede dem på sporet af gerningsmanden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)