Lommetyv viste billet og blev anholdt

En rumæner blev genkendt i Metroen som lommetyv, da han selv henvendte sig til stewarden for at vise sin billet. Nu er han fængslet

En kontrol i københavns Metro har afsløret en 41-årig rumæner som lommetyv.

Han havde netop stjålet tegnebog og dankort fra en kvinde, afluret hendes pin-kode ved en kontantautomat og hævet 4800 kr. på hendes konto, oplyser efterforskningsleder Sten Mikkelsen, station Amager.

Politiet og metropersonale var på kontrol i toget, da den 41-årige rumæner selv henvendte sig for pænt at vise sin billet.

Men han blev genkendt af en steward som en af de lommetyve, der hærger i metroen, og da politiet var med i toget blev han straks anholdt.

Læs også: 349 procent flere lomme og tasketyverier

Rumæneren blev visiteret, og det viste sig, at han havde en tegnebog, 4800 kr. og et dankort, der tilhørte en kvinde, på sig.

Politiet ringede til dankortets ejer, og hun kunne fortælle, at hun blot en time før havde fået hugget sin tegnebog, da hun var ved at hæve penge i en automat.

Inden hun nåede at ringe til banken for at spærre kortet, var der hævet 4800 kr. på kontoen, præcist det beløb, som rumæneren havde på sig ved anholdelsen.

Han er nu varetægtsfængslet i 13 dage, og står foruden en frihedsstraf til udvisning af Danmark i seks år.

Rumæneren menes at have opereret sammen med to andre, der endnu ikke er anholdt.