Nævninge i JP-terrorsag går i enrum i dag

I dag diskuterer 12 nævninge i Chicago massakren i Mumbai og planerne om et angreb mod Jyllands-Posten

De 12 nævninge i terrorsagen i Chicago går i dag i enrum for at diskutere beviserne mod den pakistansk-canadiske læge Tahawwur Rana.

Onsdag eftermiddag kl. 16:30 dansk tid begynder de 12 at votere i sagen, hvor Rana er anklaget for at have medvirket til det blodige angreb i Mumbai i 2008 og for at have deltaget i planlægningen af et angreb mod Jyllands-Posten i Danmark.

Distriktsdommer Harry D. Leinenweber har instrueret nævningene om at bruge deres sunde fornuft.

Tahawwur Rana nægter sig skyldig, men har under retssagen benyttet sig af sin ret til ikke at svare på spørgsmål.

I stedet har Rana måttet høre sin barndomsven fra en militær kostskole i Pakistan, David Headley, forklare, at han var med i begge forbrydelser.

Nævningene har fået to vidt forskellige versioner af, hvordan sagen skal vurderes.

Anklager Vicki Peters har blandt andet sagt, at en aflyttet samtale mellem Rana og Headley under en biltur ud af Chicago er et afgørende bevis.

- De anede ikke, at FBI (det amerikanske forbundspoliti, red.) lyttede med. Det var en samtale mellem to gamle venner, som var sikre på, at ingen nogensinde ville høre dem, har anklageren sagt.

Under samtalen grinede Rana, da han genkaldte sig det øjeblik, da han hørte om massakren i Mumbai, hvor 164 mistede livet. Og de talte om fremtidige mål, blandt andet i Danmark.

Omvendt har den ene af de to forsvarere, Patrick Blegen, karakteriseret David Headley som en manipulerende løgner, som for at undgå dødsstraf har trukket sin barndomsven med i faldet.

- Headley tror, han kan narre hele verden, men lad ham ikke narre jer, sagde Blegen til nævningene.

Det er ikke til at sige, hvornår de 12 er klar med afgørelsen.