Brønderslev-far fik tæsk med vådt håndklæde

Noget så simpelt som toiletbesøg kræver, at han bliver fulgt af en fængselsbetjent

Brønderslev-faren Harry Antoft Larsen lever et helvede på jord i arresten. Ifølge hans far er han endda blevet tæsket med våde håndklæder af de andre fanger, fordi folk med hans kriminalitet på straffeattesten er lavest i hierarkiet.

- I arresten i Aalborg fortalte betjentene de andre fanger, hvad Harry var fængslet for med det resultat, at han blev gennemtævet med våde håndklæder. Bagefter forsøgte han at begå selvmord og blev indlagt på psykiatrisk hospital. Her flygtede han fra, men blev fanget kort efter, siger Bent Flemming Larsen.

I lille arresthus
Farens forsvarer, Anne Mette Ovesen, ved kun, at der er overgået hendes klient noget, der gjorde, at han måtte flytte arresthus. Men hun ved ikke præcist, om han er blevet tævet med våde håndklæder.

- Men det er sådan noget, vi hører om, at man bruger, fordi det er svært at se bagefter, siger hun til ekstrabladet.dk.

Læs også: Sådan bliver Brønderslev-farens tid i fængslet

Lige nu sidder Brønderslev-faren i et lille arresthus med få arrestanter. Her er det nemmere at passe på ham.

- Men herunder sagen har han siddet ude i Aalborg Arrest, og det har bestemt ikke været behageligt for ham. Det er jo et virkelig blandet klientel. Når han skulle på toilettet, var der nogen, der var nødt til at følge ham derud.

Straf fastsættes
- Så det kræver mandsopdækning at passe på ham?

- Når han skal ud af sin celle, så gør det. Mennesker i hans situation sidder jo reelt i frivillig isolation, siger forsvareren og tilføjer, at hun heller ikke tror, at det er sjovt for moren, Tina Eva Jensen, der også er blevet flyttet af sikkerhedsmæssige grunde.

Brønderslev-far mobbet ud af arresten

Når dommen bliver endelig, bliver han flyttet fra arresthuset og skal formentlig over til Anstalten ved Herstedvester, hvor blandt andre også Peter Lundin sidder, for at blive udredt.

Brønderslev-forældrene blev kendt skyldige i næsten alle anklagepunkter i mandags. Den 17. juni skal forsvarere og anklagemyndighed procedere for strafudmåling, og først den 21. juni bliver straffen fastsat.