Brønderslev-børnenes farfar: Harry var normal

Brønderslev-børnenes farfar, Bent Flemming Larsen, mener, at kommunerne bærer en stor del af ansvaret for, at det gik så galt

Bent Flemming Larsen mener, at han har givet sin søn en god opvækst. (Foto: Per Rasmussen)
Bent Flemming Larsen mener, at han har givet sin søn en god opvækst. (Foto: Per Rasmussen)

Mandag aften blev hans 42-årige søn Harry Antoft Larsen dømt i en af de mest forfærdelige og omtalte sager om omsorgssvigt, vold og sexmisbrug af børn nogensinde.

Nu prøver 74-årige Bent Flemming Larsen at forstå, hvad der gik galt.

Hundrede procent normal opvækst
I et interview med Ekstra Bladet fortæller han om sit syn på sønnen, barnebarnet Michelle og de kommuner, som kunne have grebet ind.

– Jeg har opdraget mine børn, så godt jeg kunne. Harry var et normalt barn, og klarede sig udmærket i skolen. Han blev forkælet af sine ældre søskende og havde en hundrede procent normal opvækst, der ikke kan sættes en finger på. Det ved jeg godt, at de tossekloge psykologer gerne vil sige. Jeg kan bare sige, at han er, som folk er flest. Vi forsøger at være så tilpassede som overhovedet muligt, siger Bent Flemming Larsen og tilføjer, at Harry interesserede sig meget for knallerter som barn.

LÆS HELE INTERVIEWET I EKSTRA BLADET ONSDAG, HVOR FARFADEREN ANTYDER, AT BARNEBARNET MICHELLE ER UTROVÆRDIG

Far Bent er bitter på de mange kommuner, som han mener svigtede sønnen, svigerdatteren Tina og hans mange børnebørn:

– Det passer ikke, at Harry og Tina flygtede fra Lolland Kommune eller nogen andre kommuner for den sags skyld, fordi socialrådgiverne åndede dem i nakken.

– Først flyttede de, fordi Harry havde fået job som vinduespudser i Mørkøv, hvor hans ældste bror arbejdede. De overtog hans storebrors lejede hus i Mørkøv. Siden flyttede han og Tina fra hinanden og kommunen tilbød så Tina en skimmelsvampbefængt lejlighed i Rødby.

– Det ville Harry ikke finde sig i, så da han og Tina fandt sammen igen, fandt han et hus til dem i Skanderborg. Der mødte han Låsby Svendsen, som tilbød dem, at de kunne leje hans rotterede i Brønderslev, hvor der bl.a. ikke var varmt vand om vinteren. Så det er løgn og latin, at Harry og Tina flygtede fra sted til sted, siger Bent Flemming Larsen.

Det hele handler om penge
Han forstår ikke, at socialrådgiverne i Brønderslev Kommune undskylder deres svigt med, at de ikke kunne komme ind i rædselshuset.

– De kunne bare have fået fat i politiet eller truet med at tvangsfjerne børnene, så havde Harry og Tina været til at snakke med. Harry og Tina ønskede ikke at kommunen skulle blande sig, men det kunne kommunen da nemt have fået dem til at acceptere. Det hele handler om penge. Hverken Lolland, Skanderborg eller Brønderslev kommuner ønskede at gribe ind, fordi det ville koste dem penge. Hele denne ulykkelige sag kunne være undgået, hvis kommunerne havde passet deres arbejde, siger Bent Flemming Larsen.

– Hvad med det svineri, familien boede i i Brønderslev?

– Hvad skulle Harry og Tina gøre? Der var frosset vand. Er det Låsby Svendsen eller kommunen, der svigter? Forældrene bliver jo også svigtet. De er under psykisk pres, når ingenting i hjemmet fungerer. Det hele voksede dem over hovedet, siger Bent Flemming Larsen.

– Har Harry en fremtid?

– Det er helt op til ham selv. Der er et ordsprog, der siger, at man skal rejse sig ved det træ, man falder ved. Det kan måske lyde underligt, men vi er der for ham som familie, siger Bent Flemming Larsen.

– Frygter du, at Harry begår selvmord?

– Det er der meget stor risiko for, siger Bent Flemming Larsen.

LÆS HELE INTERVIEWET I EKSTRA BLADET ONSDAG.

FEM SIDER OM BRØNDERSLEV - LÆS BLANDT ANDET:

- Kommuner står i kø ved håndvasken

- Lolland: Alle gjorde det bedste, de kunne

- Politikere gør intet