Headley udråbt som manipulerende løgner

Forsvareren for Tahawwur Rana i terrorsagen i Chicago tilsviner anklagerens hovedvidne, David Headley

Distriktsdommer Harry D. Leinenweber instruerede tirsdag eftermiddag lokal tid de 12 nævninge i terrorsagen mod Tahawwur Rana i Chicago om at gå til votering fra onsdag formiddag klokken 9.30.

Så snart jurymedlemmerne er blevet enige, falder dommen over Tahawwur Rana.

Han risikerer fængsel på livstid for meddelagtighed i terrorangrebet i Mumbai i 2008 og planerne om at angribe Jyllands-Postens redaktion i København.

Ranas barndomsven fra en militær kostskole i Pakistan, David Headley, har ført kniven mod Rana og inddraget ham som bagmand.

Det var under dække af at være ansat i Ranas immigrationsbureau, at Headley fik adgang til Jyllands-Postens lokaler i Viby og endda fik en e-mail som tak for sin henvendelse om at ville annoncere for Ranas bureau i avisen.

Ranas forsvarer, Patrick Blegen, stak hårdt tilbage mod Headley i sin procedure.

- Headley er en manipulerende løgner, som forråder sine venner, sagde forsvareren.

- Han tror, han kan narre hele verden, men lad ham ikke narre jer, sagde Patrick Blegen til juryen og indskærpede dem to beviser på Ranas uskyld:

Rana rejste med sin kone til Mumbai umiddelbart før terrorangrebet i november 2008, og Headley måtte advare ham om at opholde sig i millionbyen.

- Det giver ingen mening, at han skulle rejse til Mumbai, hvis han havde kendskab til terrorangrebet, sagde Patrick Blegen.

- Og hvorfor advare en mand, der vidste om det i forvejen. Det svarer til at fortælle paven i december, at julen er nært forestående, sagde forsvareren.

Hans andet modbevis var, at Rana ville sende en 74-årig forretningspartner med Headley til Danmark.

- Du kan ikke være del af en sammensværgelse og sende en gammel mand med. Det svarer til, at en bankrøver dagen før røveriet foreslår, at hans bedstefar deltager. Det er absurd, sagde Patrick Blegen.