Anklager: Aflytning afslører JP-terrorist

Tiltalt i Chicago for terrorplaner mod Jyllands-Posten afsløres af en samtale, som FBI aflyttede

50-årige Tahawwur Rana er skyldig.

Skyldig i medvirken til et terrorangreb i indiske Mumbai og skyldig i planlægning af et terrorangreb mod Jyllands-Posten i Danmark.

Sådan lød meldingen fra anklager Vicki Peters, da hun tirsdag aften dansk tid leverede sine afsluttende bemærkninger i en stuvende fuld retssal i Chicago, hvor den canadisk-pakistanske mand sidder på anklagebænken.

- Det er en enkel sag om frygtelige ting, hvoraf den ene er Mumbai-massakren og den anden er et terrorangreb, som på barmhjertig vis blev undgået i Danmark, sagde den lille buksedragt-klædte anklager.

Som grundlag for sin påstand om Ranas skyld henviste anklageren i sin procedure til en samtale mellem Rana og sagens anden hovedtiltalte, David Headley, der fandt sted 7. september 2009 i en bil.

Samtalen blev i al hemmelighed optaget af det amerikanske forbundspoliti FBI, der blandt andet kunne høre Rana hylde terroristerne fra Mumbai og tale om Danmark som fremtidigt terrormål.

- Alene denne samtale beviser, at Rana er skyldig, sagde Vicki Peters i retten.

Tahawwur Rana har sagen igennem nægtet at udtale sig, men via sin forsvarer erklæret sig uskyldig.

Den tiltalte sad tirsdag i retssalen med veltrimmet gråt fuldskæg uden at fortrække en mine, mens anklageren forsøgte at overbevise nævningene om hans skyld.

Senere tirsdag skal Ranas forsvarer levere sit afsluttende indlæg, før dommer Harry Leinenweber og nævningene trækker sig tilbage for at votere om skyldsspørgsmålet.

Sagens anden hovedperson, David Headley, har tilstået sin rolle i både Mumbai-angrebet og terrorplanerne mod Jyllands-Posten.

Han har i sagen vidnet mod sin barndomskammerat Rana og er til gengæld blevet lovet, at han ikke får dødsstraf.

Headley ventes i stedet idømt fængsel på livstid, når hans sag skal for retten senere i år.