Begge nøgletyve er nu fængslet

En 25-årig mand er varetægtsfængslet for et stort nøgletyveri i Aarhus og dermed er begge mistænkte fængslet

Målet var aldrig nøgler og adgangskoder til 150 institutioner i Aarhus, da to unge mænd den 28. maj stjal to pengeskabe hos rengøringsfirmaet ISS i Aarhus. Det fortalte en 25-årig mand tirsdag i retten, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

- De tog de her pengeskabe i forvisning om, at der var penge i dem. Det var derfor en slem skuffelse, da han fik det lukket op og kunne konstatere, at der bare var nøgler i dem, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Den 25-årige tilstod i retten tyveriet af pengeskabene, som han begik sammen med en 23-årig medgerningsmand.

Medgerningsmanden er allerede varetægtsfængslet.

Pengeskabene med en stor del af nøglerne blev fundet i sidste uge, men der mangler fortsat cirka 70 nøgler og adgangskoder til institutionerne. Men i forhold til den del af opklaringen var den 25-årige under tirsdagens grundlovsforhør ikke til megen hjælp.

- Han sagde, at han har smidt nogle af dem væk og har foræret andre af dem væk. Men han kunne ikke huske, hvem han har givet dem til, siger Mogens Brøndum.

Efter indbruddet er nøglerne blevet brugt ved otte indbrud i institutioner, hvor der er forsvundet værdier for over 50.000 kroner, men de indbrud nægtede den 25-årige ifølge TV2 Østjylland i retten.

Udskiftningen af nøglerne og nøglekoderne medfører en millionregning til Aarhus Kommune. ISS nåede også at udlove en dusør på 10.000 kroner for tip, der kan føre til sagens opklaring.

Politikommissær Mogens Brøndum vil ikke udelukke, at der kan komme flere sigtede i forhold til de nøgler, der er i omløb.