Advarer mod pyroman i sms-besked

Efter 16 påsatte brande i Holte sætter Nordsjællands politi nu alt ind på at få stoppet pyromanen. Politiet har i aften sendt en sms til borgerne i Holte, hvor politiet beder om hjælp

Lystfiskerforeningens 112 år gamle hus på Holte Havn brændte ned ved en påsat brand natten til mandag.(Foto: Kenneth Meyer)
Lystfiskerforeningens 112 år gamle hus på Holte Havn brændte ned ved en påsat brand natten til mandag.(Foto: Kenneth Meyer)

På en måned har der været 16 påsatte brande i skure, containere, skraldespande og biler i Holte nord for København.

Vicepolitiinspektør Henning Svendsen siger, at politiet sætter alt ind på at få fanget brandstifteren eller brandstifterne inden der sker noget rigtigt alvorligt.

- Men i den slags sager er vi helt afhængige af hjælp fra befolkningen, både beboere og for eksempel taxichauffører, som bemærker noget mistænkeligt, siger Henning Svendsen.

- Det er noget vi ser med stor alvor på, siger Henning Svendsen, der opfordrer borgerne til at være årvågne og ringe til politiet.

Tirsdag aften sendte Nordsjællands politi en besked til de borgere, der er tilmeldt politiets særlige sms-tjeneste:

- Vi beder beboerne i området være opmærksomme på mistænkelige personer og køretøjer specielt i aften og nattetimerne og straks kontakte Nordsjællands politi, skriver politiet bl.a. i beskeden til borgerne.

Tre anholdt og løsladt
Politiet anholdt natten til mandag tre drenge, to på 15 og en på 18, efter to voldsomme brande. Drengene er sigtet, men løsladt igen, fordi politiet ikke fandt fældende beviser mod dem.

Drengene sad på en bænk et par kilometer fra et brandsted, og nægter sig skyldige.

- Vi har taget dna og fingeraftryk, og så må vi se om de tekniske undersøgelser kan bestyrke mistanken. Men der var ikke grundlag for at begære dem varetægtsfængslet, siger Henning Svendsen.

Drengene blev anholdt, da der først blev stukket ild på flere biler ved haveforeningen Solpletten på Øverødvej, og senere på det 112 år gamle lystfiskerhus på Holte Havn, der nedbrændte.

Brandbar væske
Efterforskningsleder Henning Svendsen siger, at der har været 16 brande i Holte og Nærum siden den 8. maj. Fem er sket tidligt på aftenen i tidsrummet mellem cirka kl. 18 og 19, mens resten er sket om natten fra cirka 01.30 til 04.30. To træskure, fem containere og otte biler er brændt.

- Ved flere af brandene er der anvendt brandbar væske, siger Henning Svendsen.

Den 21. maj blev der sat ild til Holte kroketklubs nye klubskur ved Kulturcenter Mariehøj. Natten til 1. juni blev fire biler brændt af på forskellige adresser i Holte, og natten til lørdag den 28. maj blev der stukket ild til skraldespande, der stod ved villaer i området ved Pilekæret og Poppel Allé i Holte.

Beredskabschef Jesper Djurhuus, Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen, siger, at brandene i skure og biler har været isolerede, hvor der ikke har været risiko for spredning til beboelse.

- Men vi frygter det kan gå galt, så vi ser meget alvorligt på det, siger beredskabschefen.