Rocker idømt et års fængsel for trafikdrab

Han er tidligere dømt for at opfordre til drab. Tirsdag blev AK81-medlem så dømt for uagtsomt manddrab.

Han sidder allerede bag tremmer og afsoner en dom på syv års fængsel for en skudepisode, og nu kan den 23-årige Troels Kristensen Knudsen lægge et år oveni den straf.

Det blev nemlig resultatet, da Vestre Landsret tirsdag afsagde dom over Knudsen i en sag om uagtsomt manddrab.

Troels Kristensen Knudsen sad bag rattet i en bil, der tilbage i december 2008 med 130 kilometer i timen torpederede en anden bil på Skejbyvej i Aarhus. Føreren af den anden bil, 55-årige Iris Nielsen fra Risskov, mistede livet i ulykken.

Læs også: rockerlærling kørte kvinde ihjel

Dommen på et års fængsel dækker også over en stribe tilfælde af indbrud og hæleri samt flere tilfælde af kørsel uden førerret.

Den 23-årige blev desuden frakendt retten til at køre bil i fem år. En ret, han næppe får brug for dér, hvor han befinder sig i øjeblikket. Han sidder nemlig i fængsel i forbindelse med et banderelateret skudattentat.

Skyderiet fandt sted på Mc Donald's på Randersvej i Aarhus i november 2008, en måned før dødsulykken. Det var en yngre mand, der affyrede pistolen, men Troels Kristensen Knudsen og to andre blev dømt for at stå i ledtog med ham.

Den yngre mand valgte at vidne mod sine nu tidligere kammerater, som alle har tilknytning til rockergruppen Hells Angels. For Knudsens vedkommende drejer det sig om medlemskab af rockergruppens "rugekasse" AK81.

Målet for skuddene var tre mænd, som ifølge politiet er en del af miljøet omkring Trillegårdsbanden, der holder til i det vestlige Aarhus.

En 26-årige mand blev dengang såret af skud i højre skulder, men overlevede attentatforsøget.

Tirsdagens dom var i øvrigt en stadfæstelse en dom fra Retten i Aarhus, der blev afsagt i efteråret. Landsretten valgte dog at udskyde afgørelsen omkring størrelsen af den erstatning, Iris Nielsens efterladte skal tilkendes.