Nøgletyv var eftersøgt i forvejen

Den anden gerningsmand til nøglekuppet i Aarhus sigtes nu for otte indbrud. Han var i forvejen efterlyst af politiet

De to nøgletyve er nu begge anholdt. Den ene var efterlyst i forvejen. (Politifoto)
De to nøgletyve er nu begge anholdt. Den ene var efterlyst i forvejen. (Politifoto)

Der var en grund til, at Østjyllands Politi i forvejen kendte identiteten på den nøgletyv, der først meldte sig selv i aftes. Han har nemlig i længere tid været efterlyst af politiet.

Det fortæller Østjyllands Politi i dag til ekstrabladet.dk.

Den 25-årige mand meldte sig selv kort før midnat i går til Østjyllands Politi efter at have været jagtet efter nøglekuppet hos ISS i Åbyhøj. I forvejen havde hans formodede medgerningsmand - som var blevet genkendt af familien og presset til at melde sig selv - mødt op på politistationen i sidste uge.

- Vi kendte identiteten på ham, fordi han var efterlyst for et par indbrud i forvejen, siger Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Brugte koder og nøgler til otte indbrud
Den anholdte er, som den 23-årige der sidder varetægtsfængslet, nu blevet sigtet for at stå bag otte indbrud i forskellige daginstitutioner i Aarhus-området. Indbrud der blev begået umiddelbart efter nøglekuppet, hvor de to tyve slap afsted med 250 nøgler og koder til forskellige institutioner.

Alle indbrud er begået ved brug af de rette nøgler og koder, som stammer fra nøglekuppet hos ISS.

I torsdags opdagede en opmærksom borger så de to stjålne pengeskabe gemt i en mose. Her fandt politiet størstedelen af de stjålne nøgler.

- Men vi mangler fortsat 70 nøgler til institutionerne, som vi håber at nogen kan lede os på sporet af, lyder det fra Mogens Brøndum.

Hvordan den 'nye' anholdte nøgletyv stiller sig til sigtelserne vides ikke. Han fremstilles i grundlovsforhør kl. 13.