Væk i kokain efter drabsforsøg

Brian Sandberg var ellevild efter MPs skudattentat, mens MP flygtede fra virkeligheden i et bjerg af kokain

Efter skudattentatet i kiosken på Skelbækgade, hvor kronvidnet MP skød en 19-årig mand, blev flugtbilen brændt af, og MP og hans medgerningsmand tog hjem til MPs lejlighed i Brøndby, hvor der var fest.

Det fortæller MP under sin forklaring i den store rockerretssag i dag.

Læs også: Sandberg: 'Det er dér, du skal nakke en'

MP fortæller, at hans bofælle, HA'eren Thor Koba, som var hans bedste ven, indtil MP valgte at blive meddeler for politiet, sørgede for, at han tog sit tøj af og gav nogle andre ordre til at tage ud og brænde hans bukser og t-shirt af i en skov.

Derefter brændte Thor Koba MPs boxershorts og sokker af i en balje i køkkenet med tredobbelt salmiakspiritus, så der stod en stor flamme op, og vaskede også MP på kroppen og i ansigtet med de kradse sager, så han næsten ikke kunne få vejret.

Overblik: Ekstrabladet.dks dækning af den store rockerretssag

Først vidste MP ikke, hvorfor han gjorde det, men han spurgte Thor Koba efterfølgende, som fortalte, at det var for at fjerne spor af krudtslam, fortæller MP i retten.

Næsen i kokainbjerg
Derefter tog han et brusebad.

- Og så begynder jeg at sniffe kokain på fuld skrald. Der ville jeg bare gerne væk fra virkeligheden. Der skulle bare tages nogle baner. Jeg var stadigvæk meget mærket af mine oplevelser i kiosken, fortæller han.

MP har hidtil været meget klar i mælet omkring sine forklaringer, men i tiden lige efter drabsforsøget er der detaljer om, præcis hvor han har været hvornår, som kun vanskeligt kan hænge sammen tidsmæssigt.

- Det er måske, fordi man har været så påvirket af det her, så man har ikke kunnet koncentrere sig om andet end at sidde med næsen nede i en bunke kokain. Jeg vil ikke sige, at det sådan var overdrevet. Men det vil være løgn at sige, at jeg ikke blev påvirket, siger han.

På et tidspunkt var de 5-10 minutter i Hells Angels hovedkvarter på Svanevej, hvor toprockeren Dennis Brodthagen, ifølge MPs forklaring, var ellevild.

Sandberg dansede rundt
- Han var helt oppe at køre og super-glad. Han sagde, er du klar til at få din vest, fortæller MP.

Han kunne dog ikke få vesten med det samme, fordi politiet ellers kunne risikere at få nys om det og optrævle sagen ad den vej.

På et tidspunkt kommer MP også ud til Hells Angels klubhus Nomads på Amager, hvor der er fest og proppet med folk.

- Da Brian sandberg får øje på mig, bliver han helt vild. Danser rundt. Tager fat i mig. Han tager ud i sin vest, hvor han har mærket Bastards Brigade (som er knyttet til drabsforsøg, red.) 'Kan du se her, MP, sådan et får du også'. Det var noget, der faldt i god jord hos HA'erne. Det er helt sikkert, siger MP.

MPs forklaring er nu slut for i dag.