Rockere nægter at møde op i retten

To rockertiltalte har nægtet at møde op til dagens retsmøde i den store rockerretssag mod blandt andre Brian Sandberg, fordi de ikke vil transporteres med håndjern bagpå eller i fikseringsbælte

To af de tiltalte har nægtet at møde op til dagens retsmøde i den store rockerretssag i Retten i Glostrup her til morgen.

De er utilfredse med, at de polititjenestemænd, som skulle transportere dem fra Odense, har insisteret på, at de skulle transporteres til retten med hænderne i håndjern bag på ryggen eller i transportbælte, et såkaldt fikseringsbælte, som reglerne foreskriver.

Ifølge den ene af de tiltalte, Jimmi Dige Bachs forsvarer, Gitte Juul Jensen, er hendes klient blevet transporteret 18 gange med hænderne foran på kroppen til og fra de hidtige retsmøder.

Kræver udsættelse
- Derfor kan jeg ikke se, hvorfor han ikke kan transportere sådan i dag, sagde forsvareren, som bruger som begrundelse, at transportvognen kører hurtigt og hasarderet, og hvis den bremser hårdt op, så falder man fremover uden at kunne tage fra, hvis man har hænderne bag på ryggen.

Se overblikket: Ekstrabladet.dks dækning af den store rockerretssag

- Derfor mener jeg, at retsmødet må udsættes, indtil min klient dukker op, sagde Gitte Juul Jensen.

Dommerne har dog efter votering bestemt, at retsmødet kan fortsætte som planlagt, så længe forsvarerne er til stede. Efterfølgende har forsvarerne talt med deres klienter, som nu gerne vil lade sig transportere til retten. Sagen er derfor udsat til 13.15.

Afhøring fortsætter
Dagens program i den store rockerretssag er, at kronvidnet MP fortsætter sin forklaring. Han er nået til drabsforsøget i Stationskiosken i Skelbækgade i 2009, hvor MP skød syv gange mod en 19-årig mand i kiosken på Vesterbro. Han blev ramt med to projektiler og måtte have amputeret højre underben.

MP forklarede i retsmødet i fredags, at det var Brian Sandberg og Dennis Brodthagen, der gav ordren til drabsforsøget.

I alt 16 rockere fra Hells Angels og støttegruppen AK 81 er tiltalt for at stå bag seks drabsforsøg under krigen mod indvandrer-banderne, et kølleoverfald og et stort våbenlager.

Gumler slikkepinde
Der er i øvrigt virkelig god stemning blandt de tiltalte i Retten i Glostrup, som giver håndhændede krammere og joker med de tilhørere, der er mødt op.

Læs også: Sandberg: 'Det er der, du skal nakke en'

- Jeg ligner mig selv - lidt mindre fedt, siger Brian Sandberg med et stort smil ned til tilskuerpladserne.

De er alle bemærkelsesværdigt solbrændte, selvom man må formode, at de ikke har haft helt samme mulighed for at nyde sommervarmen som os andre. Og meget lidt 'bad-guy'-agtigt sidder to af dem og gumler på nogle hvide slikkepinde.

1 af 2 
2 af 2