Norsk politi bekræfter: Ligfund var Thomas

Agder Politi oplyser, at den savnede Thomas Hermansen er fundet

Thomas Hermansen kan nu endelig blive stedt til hvile i Danmark efter drukneulykken i Norge sidste år. (Privatfoto)
Thomas Hermansen kan nu endelig blive stedt til hvile i Danmark efter drukneulykken i Norge sidste år. (Privatfoto)

Agder Politi i det sydlige Norge bekræfter mandag formiddag, at det lig, som blev fundet for to uger siden, er den druknede Thomas Hermansen.

Det oplyser Bjart Gabrielsen fra Agder Politi til ekstrabladet.dk.

Knoglerester fra den 24-årige psykologistuderende blev fundet af en dykker ud for Skjernøy i det sydlige Norge den 21. maj.

Norsk politi har efter drukneulykken i august sidste år sikret sig dna fra de fire druknede danskere, og dna fra knoglefundet matchede med Thomas Hermansen efter analyser på Retsmedicinsk Institut i Oslo.

I september sidste år blev den 22-årige Nikolaj Munk Nielsen fundet druknet.

Thomas Hermansen arbejdede som frivillig på slumkvartersprojektet Genesis i Honduras i 2006 og var teamleder på Impact Summer Team i 2008.

Kun to danskere overlevede, da de seks kammerater fra Århus forliste med deres kutter under en fisketur ud for Mandal.

Mens Søren Thuesen og Niels Højlund svømmede efter hjælp, druknede de fire venner.

Liget af Jakob Skovgaard Andersen og Henrik Hyrup Møller mangler fortsat.

- Vi leder ikke mere, da der ikke er nogen fornuft i at lede, da området er så stor. Hvis de bliver fundet, bliver det tilfældigt, lige som de danske dykkere, der fandt Thomas Hermansen, siger Bjart Gabrielsen.

Familien i Danmark er underrettet, og liget kan nu udleveres, så Thomas Hermansen kan blive begravet i Danmark.

- Vi indgår nu i en dialog med familien, så han kan udleveres hurtigst muligt, siger Bjart Gabrielsen.

Tragedien i Norge:

* Onsdag den 18. august omkring klokken 12 sejler seks århusianere ud for at fiske i en ombygget tysk redningsbåd i farvandet syd for Mandal i Norge. Ingen af dem bærer redningsvest.

* Omkring klokken 13 løber båden tør for benzin, og bliver taget af en brådsø og kæntrer. Det lykkes 24-årige Søren Thuesen og 24-årige Niels Højlund at redde sig i land på en lille ø i nærheden af ulykkesstedet.

* Søren Thuesen svømmer og krydser flere øer på sin vej til fastlandet. Efter den godt syv kilometer lange svømmetur slår han alarm omkring klokken 23.

* Herefter bliver en større redningsaktion med helikopter og både sat i gang i Hellefjorden øst for Sandøy, hvor det formodes at ulykken fandt sted. Også en dansk redningshelikopter deltager.

* Frem til klokken 20 torsdag fortsætter redningsaktionen, og fra morgenstunden i endnu større omfang med deltagelse af både skibe, helikoptere og civilpersoner. Et kraftigt uvejr besværliggør dog eftersøgningen.

* Torsdag aften klokken 21 opgiver redningscentralen i Sola efter samråd med blandt andre flere læger at finde de fire savnede danskere i live.

* Fredag ledte norske dykkerhold ind til om eftermiddagen fortsat efter de fire unge mænd.

* Fredag aften beslutter politiet definitivt at indstille al eftersøgning efter de savnede, som politiet samtidig slår fast, at de betragter som omkomne.

* De fire er Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

Kilde: Ritzau