Spindoktors død vækker sorg hos konservative

Brian Mikkelsens spindoktor fik et ildebefindende og døde i trafikulykke

Finn Möbius (Privatfoto).
Finn Möbius (Privatfoto).

Den 49-årige journalist Finn Möbius fik efter alt at dømme et ildebefindende, da han fredag eftermiddag mistede herredømmet over sin bil og kørte galt i Kalundborg.

- Det er vores foreløbige vurdering, at ulykken fredag skyldes et ildebefindende. Vi kan i hvert fald med sikkerhed sige, at der ikke er tale om spirituskørsel eller andet, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Han oplyser, at der formentlig bliver foretaget ligsyn i dag, og her vil man vurdere, om liget skal obduceres.

- Det er ikke sikkert, vi nogensinde finder ud af, præcis hvad der er sket, siger Carsten Andersen.

Finn Möbius var ansat som Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsens presserådgiver og spindoktor.

Ulykken skete kort efter klokken 15, da Finn Möbius var på vej med noget valgmateriale til den lokale formand for de konservative i Kalundborg.

Først ramte hans bil en lastbil i den modsatte kørebane. Derefter blev to personbiler samt en parkeret personbil også ramt. Herefter blev akutlægehelikopteren tilkaldt, og Finn Möbius blev forgæves forsøgt genoplivet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Et minuts stilhed
Søndag indledte en tydeligt bevæget økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sin grundlovstale i Kalundborg med at bede tilhørerne om at holde et minuts stilhed for Finn Möbius. Og på sin Facebookside skriver han: - Jeg har mistet min betroede medarbejder og ven Finn Möbius.

Han døde i en tragisk trafikulykke. Det er et stort tab. Finn var altid ekstremt energisk, fuld af gode ideer. Altid positiv overfor andre og havde altid et smil på læben.

Han kunne tale i telefon i timevis, eller midt under hårdt arbejdspres siddende i stolen foran mit skrivebord fortælle sjove parti eller journalistiske anekdoter fra "gamle" dage - så vi skraldgrinede sammen.

Konservativ ildsjæl
Finn Möbius var gennem en lang årrække medlem af Det Konservative Folkeparti, som han også stillede selv op til Folketinget for. Men han droppede sit kandidatur for i stedet at blive spindoktor for Brian Mikkelsen. Derfor mindes mange konservative ham på Facebook.

Også DRs politiske kommentator Jens Ringberg kommenterer Finn Möbius's dødsfald - og skriver på Facebook: - Jeg har kendt Finn mere end 25 år. Han var et engageret og ordentligt menneske.

Pladsen i Folketinget fik han aldrig, men det var en glæde for ham at få lov at være med i toppolitik her på det seneste som spindoktor. Æret være hans minde!

Den konservative politiker Lars Lindskov benytter også sin Facebook-side - hvor han skriver: - Hermed den mest triste invitation, jeg nogensinde har oprettet her på Facebook. Håber, I har tid til og mulighed for at vise Finn Möbius den sidste ære på næste lørdag kl. 11.00 i Kirke Såby Kirke.