Pædogog stjal 100.000 fra udviklingshæmmet

42-årig kvindelig pædagog lænsede mand i beskyttet bolig - bank fattede mistanke

En udviklingshæmmet mand, der bor i en beskyttet bolig på Hyrdehøj i Roskilde, er blevet bestjålet for mere end 100.000 kroner af en kvindelig pædagog. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Kvinden, som er 42 år og fra Roskilde, stjal i november en bankbog fra den udviklingshæmmedes lejlighed. Det næste par måneder lagde hun gentagne gange vejen forbi Nordeas filialer for at hæve penge på hans konto. Det skete enten ved, at hun benyttede en falsk fuldmagt, som hun selv havde udfyldt, eller ved, at hun opgav fremviste bankbogen og oplyste det mærke, der er knyttet til den. Tre gange var hun i Nordea i Algade 4, hvor hun en enkelt gang hævede 43.000 kroner, mens ellers holdt hun sig til beløb omkring 10.000 kroner.

Det gjaldt også, da hun tog til Hedehusene for at hæve penge og en enkelt gang til Nordeas filial ved Nørreport i København, skriver DAGBLADET Roskilde. Hun blev afsløret, da hun inden for 24 timer først hævede 10.000 kroner i Hedehusene og siden forsøgte at gøre det samme i Algade-filialen.

Det studsede bankens personale over. De fattede mistanke til den 42-årige pædagog og meldte hende til politiet. Senere viste det sig, at kvinden i samme døgn havde stjålet 2000 kroner i kontanter fra den udviklingshæmmedes lejlighed. Alt i alt stjal pædagogen 117.000 kroner.Den 42-årige kvinde kommer for retten i næste uge, hvor hun forventes at tilstå alle forhold.