Juridisk topbrag i saftig sexsag

Retssagen mod tidligere valutaboss Dominique Strauss-Kahn starter i dag. Forsvaret og anklagemyndigheden møder i stærkeste opstilling

Dominique Strauss-Kahn  er anklaget for at have overfaldet en stuepige i New York. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn er anklaget for at have overfaldet en stuepige i New York. (Foto: AP)

Når den sexanklagede valutaboss Dominique Strauss-Kahn i dag møder op i retten i New York, vil hans skæbne ligge i hænderne på to topadvokater. Både forsvaret og anklagemyndigheden møder nemlig op i stærkeste opstilling.

Dominique Strauss-Kahns forsvarer er den 62-årige Benjamin Brafman. Han er kendt som mafiaens og kendissernes advokat.

Brafman har bl.a. forsvaret flere medlemmer af Gambino-familien, en af de fem mafiafamilier, der styrer New Yorks underverden. Han har også med succes forsvaret flere kendisser, bl.a. Puff Daddy, som han fik frikendt for våbenbesiddelse.

Noget tyder dog på, at han får sin sag for, hvis den magtfulde franskmand skal forblive på fri fod.

Anholdt i lufthavnen
Chefanklageren er den 56-årige Cyrus Vance, Jr., der er en prominent advokat. Han er søn af en tidligere amerikansk udenrigsminister under Jimmy Carter, og vinder han retssagen over Strauss-Kahn, har han for alvor slået sit navn fast.

Den saftige sag tog sin begyndelse 14. maj 2011, da den nu tidligere chef for Den Internationale Valutafond blev anholdt i New Yorks John F. Kennedy-lufthavn, da han var på vej hjem til Paris.

Ifølge en ung, sort stuepige på luksushotellet Sofitel, hvor Strauss-Kahn var indkvarteret, skulle den magtfulde franskmand have løbet nøgen ud fra badeværelset, hvor han greb fat i hende og forsøgte voldtægt. Desuden tiltvang han sig oralsex.

Risikerer 25 års fængsel
Den tidligere IMF-boss blev efterfølgende fængslet under stor mediebevågenhed. Bliver han kendt skyldig, risikerer han fængsel i op mod 25 år – og odds er ikke til hans fordel.

Der er nemlig blevet fundet sæd på stuepigens tøj, der stammer fra den mægtige franskmand. Kampen i retten kommer til at handle om, hvorvidt sæden havnede der frivilligt eller ufrivilligt.

Til at begynde med nægtede Strauss-Kahn overhovedet at have haft sex med stuepigen. Den forklaring ændrede han dog kort tid efter. Hans forsvarer Benjamin Brafman forklarer:

– Beviserne, mener vi, vil ikke pege på, at der er tale om anvendelse af magt.

Den ændrede forklaring skaber tvivl om Strauss-Kahns troværdighed.

Ifølge Brafman vil det troværdighedsproblem dog ophøre, når retssagen begynder. Ifølge et brev, han har sent til anklagemyndigheden, findes der nemlig informationer, som vil undergrave stuepigens voldtægtsforklaring.