Fortsat mystik om død mand i håndjern

Svensk politi overvejer at offentliggøre billede af den døde mand, der blev fundet med håndjern på, hvis man ikke kan identificere ham

Der hersker fortsat mystik omkring den døde mand, der fredag morgen blev fundet i vandet ud for den svenske bugt Dödvigen. Politiet ved Västra Götalands Polis har endnu ikke kunnet identificere den døde, som muligvis kan være en forsvundet dansker.

Manden, der har ligget i vandet mellem syv til ti dage, havde håndjern på, da han blev fundet og havde adskillige skader på kroppen. Politiet går da også ud fra, at manden er blevet myrdet.

- Vi behandler sagen som en drabssag, men vi kan endnu ikke sige, om hans skader på kroppen er sket, fordi han er ramt mod klipperne i vandet eller på grund påførte skader, lyder det fra pressetalsmand Bjør Blixter til ekstrabladet.dk.

Endnu er der er ikke påbegyndt en obduktion af liget og af samme årsag, ved politiet ikke, hvad manden er død af. Västra Götalands Polis håber at fingeraftryk af manden vil kunne identificere ham. Hvis ikke en identifikation lykkes inden for den kommende tid, overvejer myndighederne dog at offentliggøre et billede at manden.

- Men det vil vi naturligvis meget nødigt. I første omgang håber vi at få nogle tip fra folk eller at kunne identificere ham på anden vis, siger Bjør Blixter.

Både dansk og norsk politi er blevet underrettet om fundet af den døde. Blandt andet er en dansk bådejer meldt savnet, efter at have taget den norske kunsttyv Pål Enger ombord på sin båd med hans ven. De to blev anholdt i sidste uge på den danske båd men kunne dog ikke redegøre for, hvor bådens danske ejer var blevet af.