Mishandlet lig er måske dansker

Den døde mand, som fredag blev fundet i strandkanten på den svenske vestkyst, er måske en savnet dansker

Politiet i Västra Götaland er på bar bund, efter en mand fredag blev fundet død på stranden i Bohus Malmøn.

Manden vurderes til at være 30-50 år gammel, men ellers ved man ikke andet om ham, end at hans krop bærer præg af vold, og han var iført håndjern, da han blev fundet af en kvindelig turist.

Læs også: Kvinde finder lemlæstet, død mand i håndjern.

- Der er ingen tegnebog, ingen smykker, ingen tatoveringer, intet at gå efter, siger pressetalsmand Björ Blixer fra politiet i Västra Götaland.

Kunsttyv pågrebet på dansk båd
Men noget tyder på, at der kan være tale om en forsvunden dansker, som har været savnet i mindst en uge. Liget har ifølge politiet ligget i vandet i 'et par uger'.

Danskeren forsvandt, efter han havde været ude at sejle sammen med den berygtede, norske kunsttyv Pål Enger, som bl.a. er kendt for at stjæle Edward Munchs verdensberømte 'Skriget' i 1994.

Læs også: Dansker savnes efter sejlads med tyv.

Enger blev i sidste uge pågrebet på en dansk båd i Vikerhavn, og han kunne ved den lejlighed ikke gøre rede for, hvor den danske ejer var henne.

Politiet opmærksomme på sammenhæng
Men sikkert er det, at danskeren havde været med på båden, da de sejlede ud.

- Politiet arbejder også med en mulig forbindelse mellem hændelsen med Akula i Strömstad og den døde mand, og nu du spørger, hvor lang tid manden har ligget i havet, kan jeg godt se, at det kan stemme med det tidspunkt, hvor Akula ankom fra Strömstad til Vikerhavn, siger Bjør Blixter til bt.dk.