Drug-rape-sigtede løslades

Københavns Politi har løsladt de to mænd, som sigtes for en såkaldt drug-rape på Nørrebro torsdag nat

De mistænkte i drug-rape-sag er sat på fri fod. (Foto: Jakob Jørgensen)
De mistænkte i drug-rape-sag er sat på fri fod. (Foto: Jakob Jørgensen)

Fredag formiddag så det ud til, at Distortion-festlighederne i København var blevet skæmmet af en grim voldtægtssag, men nu er de sigtede i sagen blevet løsladt, hvilket ikke er normalt i den slags sager, hvis der er beviser for skyld.

De to blev anholdt i løbet af fredagen, efter en kvinde i 30'erne havde kontaktet politiet og fortalt, at hun var vågnet op i sin lejlighed på Nørrebro, mens en mand lå oven på hende.

På fri fod
Der var ifølge hendes forklaring også en anden mand til stede, og kvinden blødte fra underlivet, så hun var sikker på, at begge mænd havde haft sex med hende.

Ifølge politiets sigtelse skal de to have udsat hende for en såkaldt drug-rape, hvor de har puttet narkotika i hendes drink for at give hende et black-out.

Men efter endt afhøring sent fredag aften, er begge mænd blevet sat på fri fod.

Stadig sigtede
- Vi har løsladt dem, og de vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Men de er stadig sigtede i sagen, siger Københavns Politis centrale efterforskningsleder til ekstrabladet.dk.

Politiet ønsker ikke at oplyse, om mændene er løsladt, fordi de er rensede i sagen, eller om der ligger en anden grund bag.

Politiet siger fredag aften, at Distortion-festivalen i København fortsat foregår i fred og fordragelighed.

Vi har selvfølgelig travlt, men ikke med noget alvorligt, siger den centrale vagtleder.